Glutenvrij knoflookbrood

Zelf glutenvrij knoflookbrood maken was nog nooit zo makkelijk en zó lekker. Dit recept met gepofte knoflook wil je echt eens uitproberen. Makkelijk om te maken én ideaal om te maken wanneer je trek hebt in iets hartigs maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!
Glutenvrij knoflookbrood
4.1
(31)

Glutenvrij knoflookbrood maken

Eén van de dingen die ik mij van vroeger nog goed kan herinneren zijn de knoflookbroodjes die we weleens kochten in de supermarkt. De geur van deze broodjes alleen al, zorgt ervoor dat je gelijk trek krijgt. Het leek mij súper leuk om een glutenvrije variant te maken die je zelf zonder moeite op tafel kan toveren. Zoals je ziet, het is gelukt! De broodjes zijn super smeuïg, zacht én WAAN-ZINNIG lekker! Binnen 10 minuten staan ze in de oven én kun je na 20 minuten genieten van versgebakken glutenvrij knoflookbrood! Ideaal om te serveren op een borrelplank, bij een kommetje soep of gewoon wanneer je er trek in hebt.

Geen zin om zelf broodjes te maken? Gebruik een glutenvrij afbakstokbroodje die je halveert en belegt met de toppings. Even bakken in de oven en voila!

Knoflook brood met gepofte knoflook

Knoflookbrood is toch wel het lekkerste wanneer je de knoflook eerst poft in de oven. De scherpe smaak gaat er dan vanaf en er komt een zachte knoflooksmaak en geur voor terug. Daarom kunnen er we er 2 bollen voor gebruiken. De knoflook smelt weg tussen de boter en de kaas waardoor de broodjes ontzettend goed smaken. Iedere hap is dan ook een feestje om van te genieten! Kun je niet tegen mozzarella? Gebruik dan een lactosevrije mozzarella of een plantaardige kaas die fijn smelt. Zo kun je ook wanneer je melkvrij moet eten genieten van deze broodjes!

Glutenvrije broodrecepten

Ben je dol op knoflookbrood? Dan zijn de glutenvrije kaas-uienbroodjes wellicht iets voor jou of wat dacht je van de glutenvrije focaccia, de glutenvrije linzenbroodjes of de glutenvrije pompoen pizza’s?

knoflookbrood

Glutenvrij knoflookbrood

Recipe by Marike
4.1 from 13 votes
Course: Lunch, borrelhapje, tussendoorCuisine: glutenvrij, lactosevrij, melkvrij, vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

2

broodjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd:

30

minutes

Versgebakken knoflookbrood met gepofte knoflook én smeuïge kaas! Super makkelijk om zelf te maken én ook nog eens glutenvrij. Ik laat je zien hoe je deze glutenvrije knoflookbroodjes in een handomdraai zelf kan maken. Wedden dat je punten scoort. ;)

ingrediënten

 • 200 g Schär Brot mix OF 110 g glutenvrij havermeel en 90 g tapiocameel + 1/2 tl xanthaangom

 • snuf zout

 • 190 g (plantaardige) kwark

 • 1/2 tl baking soda + scheutje citroensap

 • 1 a 2 el olijfolie

 • Voor de topping
 • 2 bollen knoflook

 • 35 g boter (mag ook plantaardig zijn)

 • 30 g Parmezaanse kaas (of een plantaardige kaas)

 • peterselie en/of bieslook

 • snuf zout en peper

 • 70 g mozzarella (of lactosevrije mozzarella)

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier. Als eerste poffen we de knoflook in de oven. Snijd de kapjes van de bollen knoflook en zet ze op een stukje aluminiumfolie. Verdeel er wat olijfolie overheen en pak ze goed in, bak ze 30 minuten in de oven.
 • Ga onder tussen aan de slag met het maken van de broodjes. Kneed de ingrediënten door elkaar en vorm er met natte handen 2 mooie bollen van en duw deze uit tot ovale of ronde broodjes op de bakplaat.
 • Rasp de boter en Parmezaanse kaas met een grove rasp, doe dit bij elkaar samen met de fijn gehakte kruiden, gepofte knoflook en wat peper en zout. Roer tot een mooie spread en verdeel dit over de 2 broodjes. Rasp de mozzarella en strooi dit als laatste over de broodjes.
 • Bak ze in 17 a 20 minuten goudbruin in de oven en versier ze nog even met verse kruiden. Eetsmakelijk!

Notities

 • Serveertip! De broodjes zijn het lekkerste wanneer je ze warm serveert. Je kan ze uiteraard later nog een keer opwarmen.
 • Variatietip! Ook heel lekker met gebakken uitjes, zongedroogde tomaatjes of olijven.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije knoflookbroodjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrij knoflookbrood maken

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.1 / 5. Reacties: 31

Geef als eerste je mening!

1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts