Zo maak je een glutenvrije borrelplank!

Heb je iets te vieren? Dan is een uitgebreide borrelplank ideaal om te maken. Maar hoe maak je een borrelplank nou glutenvrij en waar moet je op letten? Vandaag deel ik al mijn tips én ik heb de perfecte glutenvrije borrelplank.
Glutenvrije borrelplank
4.3
(21)

Een kleurrijke glutenvrije borrelplank

Een kleurrijke glutenvrije borrelplank waar iedereen van kan genieten. Dat is toch wel iets wat je kan verwachten als je bij ons thuis op bezoek komt wanneer er iemand jarig is. In tegenstelling van wat vaak wordt gedacht, kan een glutenvrije borrelplank wel echt uit meer dan alleen groenten bestaan. Voeg er een aantal dipjes aan toe, crackertjes, een waanzinnig borrelbrood, wat olijven en eventueel wat kaas en tomaatjes en je hebt een kleurenpallet waarmee je de show steelt. Lekker drankje erbij en genieten maar! Hoef je zelf niet glutenvrij te eten maar komt er iemand op bezoek met coeliakie? Dan is deze blog ideaal voor jou, want wat kun je serveren voor iemand die glutenvrij moet eten? Gelukkig kan je met een kleine moeite al erg veel glutenvrij lekkers op tafel toveren waar iedereen van kan genieten. Vandaag deel ik al mijn tips én ik heb de perfecte glutenvrije borrelplank gemaakt in samenwerking met Schär.

Zo maak je een glutenvrije borrelplank!

Zo stel je een glutenvrije borrelplank samen:

Zorg dat je weet wie er komen

Een mooie borrelplank is één, alleen als je een gevulde borrelplank wil maken is het ook belangrijk om te weten wie er komen. Het is handig om te weten of er dieetwensen zijn (naast glutenvrij). Kan er iemand niet tegen melk en/of lactose? Laat de kaasjes eventueel weg of geef deze een aparte plek. Zijn er mensen vegetariër? Geen probleem, met de tips die ik je geef kan iedereen aanschuiven.

De juiste borrelplank

Een mooie borrelplank zorgt voor een gezellige uitstraling. Zorg ervoor dat je ‘m goed schoonmaakt voordat je deze gebruikt als er een kans is dat er eerder producten met gluten op zijn geserveerd. Stem de grootte van de borrelplank af op de hoeveelheid hapjes. Heb je geen borrelplank of snijplank in huis? Gebruik gerust een mooie grote schaal, dat staat net zo leuk!

Kies de borrelhapjes uit voor de borrelplank

Om een glutenvrije borrelplank te maken hoef je niet speciaal borrelhapjes te kopen. Je kan heel makkelijk van alledaagse producten borrelhapjes maken door ze net even anders te snijden dan normaal zodat het er speels uitziet. Denk aan: groenten, fruit, kaasjes, vleeswaren, wraps, etc. Wil je kant-en-klare producten zoals spreads kopen? Vergeet niet om de ingrediënten te bekijken. Soms zitten er in producten waar je het niet van verwacht, toch gluten.

Glutenvrije borrelplank

Groente en fruit

Zorgen voor kleur en geven een bite. Lekker om mee te dippen. Denk aan: snoeptomaatjes, reepjes komkommer, reepjes wortel, druiven, zongedroogde tomaatjes, kikkererwten geroosterd met kruiden in de oven. Of aardbeien, zeker nu ze in het seizoen zijn. Geven smaak en kleur!

Dipjes

Dipjes mogen absoluut niet ontbreken, ze zijn de smaakmakers van de glutenvrije borrelplank. Een aantal dipjes zijn vrijwel altijd glutenvrij en ook heel makkelijk om zelf te maken. Denk aan: Guacemole, groene pesto van basilicum en pijnboompitjes, tonijnsalade, een zelfgemaakte pompoen/feta-dip, tomatentapenade, aïoli of kruidenboter.

Glutenvrije borrelplank maken

Glutenvrije wraps

Je kan zelf wraps maken of de glutenvrije wraps van Schär gebruiken. Beleg ze met roomkaas en zalm, mozzarella en pesto of met rosbief en tapenade. Rol ze op en snijd ze in kleine rolletjes net als een pannenkoek, een satéprikker erin en serveren maar!

Crackers en brood

Ze zijn onmisbaar voor een échte borrelplank, glutenvrije crackers én een glutenvrij borrelbrood. Voor deze borrelplank heb ik de Salti’s en Salini’s van Schär gebruikt én ik heb dit borrelbrood gebakken en toegevoegd aan de borrelplank. Snijd het borrelbrood in reepjes of stukken zodat iedereen ervan kan genieten!

Kaasjes en vleeswaren

Het is een keuze om kaasjes en vleeswaren aan de borrelplank toe te voegen. Het geeft extra smaak en kleur. Denk aan: oude kaas, brie, schimmelkaas, etc. Snijd de kaasjes bijvoorbeeld in reepjes, blokjes of driehoekjes voor een speels effect. Italiaanse vleeswaren zoals gedroogde worst en rauwe ham geven veel smaak. Ze maken de borrelplank gelijk compleet.

En dan…. Het allerleukste! Het is tijd om de borrelplank te maken. De borrelhapjes staan klaar, geef ze een mooi plekje en klaar is jouw borrelplank! Wedden dat je punten scoort! Ik zou zeggen, eet smakelijk! 😉

Zo maak je een glutenvrije borrelplank

#SchaerNL #GlutenvrijGenieten

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 21

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts