Gezonde spinazie wraps, glutenvrij en vegan!

Gezonde spinaziewraps die je maakt met maar 3 ingrediënten! Eén van mijn favoriete recepten op dit moment om een makkelijke maar vooral voedzame lunch mee te maken. De wraps zijn glutenvrij, vegan én heel makkelijk om te maken!
Gezonde spinazie wraps glutenvrij en vegan
3.8
(51)

Gezonde spinazie wraps

Wat zijn ze lekker deze zelfgemaakte gezonde spinazie wraps gemaakt van havermout en spinazie. Ze zijn super makkelijk om te maken, bevatten 1/3 aan groentes, ze hebben een neutrale smaak én ze zijn veel goedkoper dan de glutenvrije wraps uit de supermarkt. Beter kan niet geloof ik zo. 😉 Ik eet ze het liefste goed gevuld als lunch, tussendoor of als makkelijke avondmaaltijd met een salade. Doordat je ze snel en makkelijk kan maken kun je gerust meerdere wraps tegelijk maken en bewaren voor later of je vriest ze in. Ideaal voor wanneer je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te moeten staan.

Glutenvrije wraps maken

Gltutenvrije wraps, ik heb het volgens mij al vaker gedeeld dat ik ze een lange tijd heb vermeden. De tijd van droge, dure, gescheurde wraps is nu voorbij. Met dit recept bak je nu zelf gezonde spinazie wraps die glutenvrij zijn én vegan! Ik zou zeggen, probeer het eens! Tip van mij: zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je de wraps bakt, anders blijven de wraps plakken. Het beslag hoeft niet te dik te zijn, verdun het eventueel met wat water of amandelmelk. Zet’m op!

Meer glutenvrije wraps

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het maken van glutenvrije wraps? Dan zijn de wraps van kikkererwtenmeel, de havermout wraps, het glutenvrije flatbread en de zoete aardappel wraps echt iets voor jou!

gezonde spinazie wraps glutenvrij en vegan
glutenvrije spinazie wraps

Gezonde spinazie wraps, glutenvrij en vegan!

4 from 21 votes
Recipe by Marike Course: Brood, Glutenvrij diner, Glutenvrije lunch, Glutenvrije recepten, Hartig, Gezonde wrapsCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

5

wraps
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

ingrediënten

 • 150 g 150 glutenvrije havermout

 • 250 ml 250 water of amandelmelk

 • 80 g 80 verse spinazie

 • snuf zout

Zo maak je het!

 • Doe de havermout in een blender en voeg het water of de amandelmelk toe. Voeg de spinazie en een snuf zout toe en blend dit tot een egaal beslag. Gebruik eventueel wat meer water als je het beslag te dik blijft.
 • Verwarm een koekenpan op hoog vuur, wanneer de pan goed heet is kun je beginnen met bakken. Verdeel wat beslag in het midden van de pan en verspreid het beslag met een draaiende beweging of met de bolle kant van een lepel. Bak de wraps op middelhoog vuur aan beide zijdes. Draai ze pas om als de wrap stevig genoeg is. Dikt het beslag wat in? Voeg dan meer water toe aan het beslag.
 • Versier de wraps met jouw favoriete toppings, ik koos voor: muhammara (paprikaspread), mozzarella, tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes. GENIET!

Notities

 • Bewaartips! De wraps blijven zeker 2 a 3 dagen goed wanneer je ze afdekt. Bewaar ze in de koelkast. Warm ze eventueel op voor gebruik. Invriezen kan ook prima. Doe dan tussen elke wrap een bakpapiertje zodat je de wraps makkelijk los kan maken van elkaar.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije spinazie wraps maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Gezonde spinazie wraps glutenvrij en vegan

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.8 / 5. Reacties: 51

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Ik heb ze zojuist gemaakt. De eerste mislukte. Ik heb toe 2 eitjes erdoorheen gedaan en qat extra water en toen waren ze perfect! Dank je wel voor dit heerlijke recept! Groet Marjan

  1. Hi Jeanette, wat leuk! Oh echt? Zo heb ik het zelf niet ervaren. Je zou het beslag nog iets kunnen verdunnen om iets minder dikke wraps te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts