Frisse no-bake carrot cake met limoen, glutenvrij en lactosevrij

Een frisse no-bake carrot cake met een vleugje limoen en een romige topping. Een verrassende smaakmaker waar iedereen van kan genieten! Wil je er echt een feest van maken? Versier de glutenvrije carrot cake dan met witte chocolade en pistachenootjes!
no bake carrot cake glutenvrij
3.6
(54)

No-bake carrot cake maken

Carrot cake is één van de recepten waar je ieder moment van het jaar van kan genieten. De glutenvrije carrot cake is nog altijd een hit evenals de carrot cake koeken en carrot cake cheesecake bites maar ook de carrot cake ontbijttaartjes blijven favoriet. Nu het warmer weer is kan leek het mij super leuk om een carrot cake te maken zonder deze te moeten bakken. Eerder deelde ik al deze carrot cake cheesecake en ook in mijn boek Bakken zonder Tarwe kun je een heerlijke carrot cake in terug vinden. De bodem heb ik gemaakt van wortelrasp, kokos, geroosterde pecannoten, dadels en een fris accent van limoen. De romige topping combineert fantastisch met de carrot cake bodem en wil je er écht een feest van maken? Top de carrot cake dan met witte chocolade en pistachenootjes. Geloof mij, een smaaksensatie waar je u tegen zegt!

Glutenvrije carrot cake die je maakt zonder oven!

Yes, je leest het goed! Deze carrot cake maak je zonder oven. En toch is de carrot cake waanzinnig lekker. Je kan er zelf nog extra specerijen aan toevoegen of houd je van een stevigere bite? Voeg dan wat havermout toe en laat wat kokosrasp weg. Geloof mij, dit een recept waar je eindeloos mee kan variëren. De romige topping maakt het feest compleet! Eet je melkvrij/lactosevrij of vegan? Gebruik dan in plaats van ricotta of mascarpone, kokosyoghurt. Dan is de topping romig maar toch ook fris. :)

no bake carrot cake glutenvrij

No-bake carrot cake met limoen, glutenvrij en lactosevrij

Recipe by Marike
3.9 from 20 votes
Course: Ontbijt, Tussendoor, ToetjeCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

12

servings
Voorbereiding

30

minutes
Wachttijd

1

hour 
Totale tijd

1

hour 

30

minutes

Een zomerse no-bake carrot cake met limoen en een romige topping. Met dit recept kun je eindeloos variëren. Snijd er repen of kleine blokjes van en GENIET! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

ingrediënten

 • 150 g wortels

 • 10 zachte dadels

 • 60 g kokosrasp of glutenvrije havermout

 • 1 a 2 tl speculaaskruiden

 • rasp en sap van 1/2 limoen

 • snufje zout

 • 40 g geroosterde noten – ik heb pecannoten gebruikt

 • Optioneel: scheutje plantaardige melk

 • Voor de toplaag:
 • 150 g mascarpone, ricotta of kokosyoghurt

 • 150 g kokosyoghurt

 • rasp van 1/2 limoen

 • 1 tl vanille-extract

 • 35 a 45 ml ahornsiroop of agavesiroop

 • 2 blaadjes gelatine OF 2 g agar agar

 • Voor de topping:
 • 70 g (vegan) witte chocolade

 • 30 g pistachenootjes

 • Wat heb je nodig?
 • cakevorm 25 cm

 • bakpapier

 • keukenmachine of blender

 • mengkom + spatel

Zo maak je het!

 • Bekleed de cakevorm met bakpapier. Maak alle ingrediënten voor de bodem fijn met een keukenmachine of blender. Doe de pecannootjes er al laatste bij, houd je van een bite? Voeg de pecannoten dan niet toe aan het mixproces maar later.
 • Verdeel het deeg over de bodem van de cakevorm en maak deze egaal met de bolle kant van een lepel. Zet de bakvorm in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.
 • Spatel de ingrediënten voor de toplaag los tot een egale substantie. Proef even of het zoet genoeg is.
 • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine in koud water. Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje op laag vuur, roer totdat de gelatine is gesmolten. Doe een paar lepels van de vulling in het pannetje en klop het los. Voeg de overige vulling toe en schenk dit vervolgens over de carrot cake bodem.
 • Gebruik je agar agar? Verwarm de agar agar met 50 ml water. Laat het zachtjes koken zo’n 3 a 4 minuten. Ontstaan er klontjes? Voeg dan iets meer water toe. Voeg vervolgens de vulling toe en roer alles goed door elkaar. Laat het zachtjes meekoken en schenk de vulling over de carrot cake bodem.
 • Zet de carrot cake in de koelkast zodat de toplaag stevig kan worden. Wanneer deze stevig genoeg is kun je de no-bake carrot cake versieren met gesmolten witte chocolade en grof gehakte pistachenootjes. Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de no-bake carrot cake afgedekt in de koelkast en dan blijft deze zeker zo’n 3 a 4 dagen goed.
 • Variatietip! Ook heel lekker met citroen of sinaasappel in plaats van limoen

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije no-bake carrot cake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije no-bake carrot cake

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.6 / 5. Reacties: 54

Geef als eerste je mening!

4 comments
 1. Nou, ik weet wel wat ik dit weekend ga maken, ziet er megalekker uit! Ik vier maandag mijn verjaardag dus speur nog even verder op jouw website voor nog een leuk recept, maar deze carrot cake ga ik zeker maken. Ik eet niet eens glutenvrij maar vindt jouw recepten zo ontzettend mooi en lekker, echt top! Ga vooral zo door, ik wordt er blij van.

 2. Mega lekker, bodem was ook niet echt stevig.
  Ik heb de taart afgewerkt met aardbeien ipv pistachenootjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts