Makkelijke glutenvrije feesttaart met aardbeien

Een kleurrijke glutenvrije feesttaart die je zonder veel moeite zelf kan maken. Met dit recept kun je volop variëren. Smeuïg, fris én ongelofelijk lekker! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!
Makkelijke glutenvrije verjaardagstaart
4.8
(9)

Vera’s verjaardagstaart

Hoera! Vera is vandaag jarig en dat viert ze met haar zelfgemaakte verjaardagstaart! Aangezien we niet veel tijd hebben om in de keuken te staan omdat kleine Bram net is geboren, kiezen we voor een makkelijke oplossing. Een eenvoudige glutenvrije cake die we omtoveren tot een kleurrijke verjaardagstaart. De basis van het recept is eenvoudig; door havermeel, amandelmeel, kwark, citroen en vanille te combineren krijg je al heel snel een heerlijke glutenvrije cake die je goed als basis kan gebruiken voor de taart. Wanneer de taart is afgekoeld kun je deze versieren met toeven slagroom of enchanted cream. Verdeel er nog wat verse aardbeien overheen en je hebt een prachtige verjaardagstaart! Vera wilde graag een Unicorn topper, deze scoorde ik voor 1,29 bij de Zeeman.

Makkelijke glutenvrije feesttaart

Je kent het vast wel, je hebt iets te vieren en je wil dolgraag voor de dag komen met een mooie feesttaart. Met dit recept heb je een super fijne basis in handen waar je zelf volop mee kan variëren. De cake is lekker smeuïg, fris en niet té zoet. Ben je op zoek naar een ander recept? Dan is Cato’s verjaardagstaart, de luchtige aardbeiencake, frisse citroencake of de frambozencake echt iets voor jou!

Versieren met slagroom of enchanted cream

Versier de cake met een glazuur, slagroom toeven, boter creme of enchanted cream. Enchanted cream, de naam zeg het al! Deze extreme lichte, luchtige en hagelwitte crème is inderdaad hemels lekker. Glutenvrij, maar helaas niet melkvrij of lactosevrij. Daarom raad ik hem alleen aan als je ook tegen melk en lactose kan. Zo niet dan zou ik (koude) plantaardige slagroom stevig opkloppen zodat je mooie toeven kan spuiten op de cake.

Makkelijke glutenvrije verjaardagstaart

Makkelijke glutenvrije feesttaart met aardbeien

Recipe by Marike
4.3 from 3 votes
Course: Cake, Taart, Verjaardag, FeestCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

8

puntjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

40

minutes
Totale tijd

50

minutes

Een super smeuïge glutenvrije cake die je in no-time omtovert tot een FAN-TASTISCHE feesttaart! Dat is precies wat ik je laat zien met dit recept. De glutenvrije cake is namelijk een heel fijn basisrecept waar je zelf volop mee kan variëren. Toefjes slagroom er op met wat aardbeien en GENIETEN maar! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

ingrediënten

 • 130 g glutenvrij havermeel of rijstmeel

 • 100 g amandelmeel of hazelnootmeel

 • snufje zout

 • 1 tl bakpoeder

 • 3 eieren*

 • rasp van 1/2 citroen

 • 60 g ahornsiroop of agavesiroop

 • 200 g (plantaardige) kwark of appelmoes

 • 2 tl vanille-extract

 • 1 tl baking soda + scheutje citroensap

 • Voor de topping:
 • 250 ml (plantaardige) slagroom + 1 tl slagroomversteviger of xanthaangom
  OF gebruik in plaats van slagroom enchanted cream

 • zoetmiddel en vanille naar wens

 • 3 el aardbeiensap of 1 tl roze kleurstof voor een roze kleur

 • Wat heb je nodig?
 • springvorm 18 cm hoog of 20 cm

 • mengkom

 • spatel

 • (hand)mixer

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder en bovenwarmte. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 • Doe alle ingrediënten in een mengkom en spatel ze door elkaar. Voeg als laatste de opgeloste baking soda toe. Roer alles goed door elkaar tot een luchtig beslag. Is het beslag te stevig? Voeg dan iets meer kwark of yoghurt toe.
 • Verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm en strooi er wat amandelschaafsel overheen. Bak de cake in zo’n 40 a 45 minuten goudbruin.
 • Laat de cake afkoelen buiten de oven. Maak ondertussen de topping. Klop de slagroom luchtig en stevig met wat slagroomversteviger of xanthaangom. Gebruik je enchanted cream? Klop deze dan luchtig met aardbeiensap en plantaardige melk. Doe de vulling in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cake.
 • Versier de cake met verse aardbeien en eventueel een taarttopper en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de cake afgedekt in de koelkast dan blijft deze zeker zo’n 3 a 5 dagen goed.
 • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el arrowroot opgelost met 60 ml plantaardige melk + 50 g extra appelmoes of plantaardige kwark.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije feesttaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Makkelijke glutenvrije verjaardagstaart

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 9

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Hoi marieke,
  wat een mooie taart, en een stralend meisje.
  Ik wil hem graag maken, kan het ook zonder ahornsiroop? ik heb alleen kokosbloesemsuiker in huis, maar dan mis je misschien iets vloeibaars?

  Hart groet

  1. Hee Marion,

   Dankjewel wat leuk om te lezen! Ja dat kan zeker! De taart zal iets donkerder worden van kleur maar verder zal de smaak top zijn! Voeg eventueel iets meer kwark toe als het beslag erg stevig blijft.
   Liefs,
   Marike

 2. Heb het taartje gemaakt vast ter voorbereiding van de verjaardag van m’n zoontje over een maand. Ik heb de amandel yoghurt van AH gebruikt en een 18cm springvorm. Moest de taart wel 15 min langer in de oven doen om hem gaar te krijgen, toen was hij iets te droog dus volgende keer probeer ik het met framboosjes door het beslag ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts