Chocolade yoghurt bites met banaan glutenvrij én vegan

Wat zijn ze lekker deze Bannofee yoghurt bites! Ideaal om te maken nu het zo warm is. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, ideaal wanneer je zin hebt in iets lekkers maar geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Glutenvrij, lactosevrij én vegan!
Chocolade yoghurt bites met banaan glutenvrij én vegan
4.5
(10)

TikTok hype: Chocolade yoghurt bites met banaan glutenvrij én vegan

Ze zijn een hype op TikTok de yoghurt clusters. Je mixt yoghurt door elkaar met bessen, vriest het in en vervolgens doop je de bites in pure chocolade. Zelf ben ik niet zo dol op de combinatie yoghurt, bessen en chocolade dus besloot ik om er een eigen versie van te maken. Met een bodempje gemaakt van een sticky dadel, daarop heb ik stukjes banaan met kokosyoghurt verdeeld, een klein beetje amandelpasta én een topping van pure chocolade. Holy moly, geloof mij deze combinatie is fenomenaal! Door de bites een uurtje in te vriezen zijn ze stevig genoeg om ze in de chocolade te dippen. Ze zijn nog een beetje zacht van binnen maar ook stevig van buiten. Van deze chocolade yoghurt banaan bites kun je blijven eten, ze zijn gevaarlijk lekker. 😉

Glutenvrije Bannofee taart maar dan makkelijk om te maken!

Eén van mijn lievelingstaarten is toch wel de Bannofee taart. Met een lekkere koekbodem, een laagje karamel en een romige bananen-vanillevulling. Deze bites doen mij denken aan de taart. Ik noem ze dan ook wel gekscherend mijn Bannofee yoghurt bites!

Variatietips voor de chocolade yoghurt bites met banaan

Ben je gek op een romige vulling? Vervang de kokosyoghurt dan door opgeklopte ricotta of opgeklopte slagroom. Geloof mij, dan is het net roomijs wanneer je in de bite hapt! In plaats van banaan kun je ook kiezen voor stukjes aardbei, blauwe bessen of gebakken appeltjes.

Meer glutenvrije ijsrecepten!

Ben je dol op ijs? Dan kan ik jou vast ook blij maken met de gezondere blueberry cheesecake ijsjes, vegan Snickers Magnums, Peche melba ijsjes, vanille roomijs met kersen of het stroopwafelijs.

TikTok Chocolade yoghurt bites met banaan glutenvrij én vegan
TikTok Chocolade yoghurt bites met banaan glutenvrij én vegan

Chocolade yoghurt bites met banaan glutenvrij én vegan

5 from 5 votes
Recipe by Marike Course: Tussendoortje, Ontbijt, Ijs, Dessert, Zelf ijs makenCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

9

servings
Voorbereiding

10

minutes
Wachttijd

1

hour 
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Met een sticky bite van dadels, een romige bananenvulling met vanille én een crunchy chocoladelaagje met koekkruimels on top! Makkelijk om te maken én je hebt er geen oven voor nodig. De perfecte traktatie voor warm weer! Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

ingrediënten

 • 9 9 zachte Medjoul dadels

 • 300 g 300 kokosyoghurt, (plantaardige) kwark, ricotta OF 200 ml opgeklopte (plantaardige) slagroom

 • 2 2 bananen- in stukjes

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • 30 g 30 ahornsiroop of agavesiroop

 • 3 el 3 amandelpasta of pindakaas

 • 150 g 150 pure chocolade

 • 1 tl 1 kokosolie

 • Optioneel: kruimels van glutenvrije speculaasjes

Zo maak je het!

 • Ontpit de Medjoul dadels en duw ze plat op een bakpapiertje met de onderkant van een glas.
 • Snijd de bananen in stukjes en roer ze door de kwark/yoghurt samen met het zoetmiddel en de vanille. Verdeel met een ijsschep bolletjes van de vulling op de dadels. Schuif de bites even de vriezer in voor 30 a 60 minuten.
 • Verdeel de amandelpasta/pindakaas over de bites. Verwarm de chocolade ondertussen au bain marie en voeg de kokosolie toe. Laat de chocolade iets afkoelen zodat het niet meer op z’n aller heetst is maar nog wel vloeibaar.
 • Verdeel chocolade over iedere bite en laat ze uitlekken op een bakpapiertje. Strooi er evt wat glutenvrije koekkruimels overheen en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Ben je fan van een zachte vulling? Bewaar de bites in de koelkast en zet ze een halfuurtje voordat je ze wil opeten even in de vriezer. Ben je fan van een harde vulling? Bewaar ze dan in de vriezer en haal ze er een half uurtje voordat je ze wil eten uit de vriezer, zodat ze iets zachter kunnen worden.
TikTok Chocolade yoghurt bites met banaan glutenvrij én vegan

#ohmypie

Ga je deze chocolade yoghurt bites met banaan maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

TikTok Chocolade yoghurt bites met banaan glutenvrij én vegan

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.5 / 5. Reacties: 10

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts