7x ijsjes maken, glutenvrij en vegan

De lekkerste ijsjes kun je zonder al teveel moeite gewoon zelf maken. Ik heb mijn favoriete recepten om zelf ijsjes te maken op een rijtje gezet. Van romige vanille ijs zonder ijsmachine, gezonde blueberry cheesecake ijsjes tot overheerlijke Vegan Magnums! Ik zou zeggen, aan de slag!
ijsjes maken glutenvrij en vegan
4.3
(10)

Zelf ijsjes maken glutenvrij en vegan

In de zomermaanden eten wij vaak ijsjes, zeker wanneer de temperaturen stijgen het warm weer is.. De frambozen perzik ijsjes, Magnums, vanille roomijs en de blueberry cheesecake ijsjes zijn favoriet. Wanneer je ijsvormpjes in huis hebt en wat ruimte overhebt in de vriezer dan kun je gelijk aan de slag! Ik heb voor jou mijn favoriete recepten op een rijtje gezet waar je geen ijsmachine voor nodig hebt, ideaal toch? Ga jij voor de frisse waterijsjes gemaakt van vers fruit, het roomijs met stroopwafelkruimels, het pruimenijs met gekarameliseerde perzik of worden het toch de Magnums? Ik ben benieuwd!

Wat heb je nodig om zelf ijsjes te maken?

Zelf ijsjes maken, eigenlijk deden we dit te weinig. Sinds ik de juiste ijsvormpjes heb is daar verandering in gekomen. Na twee miskopen heb ik eindelijk vormpjes die niet lekken en waarmee je super mooie ijsjes maakt! Goede ijsvormpjes en een beetje geduld, meer heb je niet nodig. Met DEZE Magnumvormpjes maak je in een handomdraai zelf ijsjes! Ze zijn redelijk groot, je haalt er dus mooie grote ijsjes uit. Wil je kleinere ijsjes maken? Gebruik dan DEZE Magnumvormpjes. Voor de frambozen en perzik ijsjes heb ik DEZE IJSVORMPJES gebruikt, ideaal voor waterijsjes of roomijsjes.

Ijs maken zonder ijsmachine

In dit artikel vind je 4 recepten waarmee je roomijs kan maken zonder ijsmachine. Het enige wat je nodig hebt is een cakevorm of bakblik, een (hand)mixer, mengkom en spatel. Het recept is niet het meest ‘gezonde’ recept maar wel ongelofelijk lekker én je hebt geen vorming van ijskristallen. IJskristallen kan je namelijk het beste voorkomen door toevoeging van vet en suiker. Kies dus gewoon lekker een keer voor ijs op basis van (plantaardige) slagroom. Hierbij geldt: een hoger vetpercentage zorgt voor een vollere smaak en zachtere textuur van het ijs. We gebruiken gecondenseerde kokosmelk, deze is lactosevrij én vegan. Hierdoor kan iedereen genieten van het roomijs!

Ijsjes bewaren

De ijsjes kun je prima een tijdje bewaren. Zelf bewaren we ze max 3 maanden in de vriezer. Dan weet je zeker dat de kwaliteit niet verloren gaat. Geloof mij die 3 maanden gaan ze niet redden, alle ijsjes uit dit artikel zijn zo lekker. Daar wil je iedere dag een ijsje of bolletje van. 😉

Ben je dol op deze verzamelblogs? Bekijk dan hier mijn 7 favoriete glutenvrije broodrecepten, glutenvrije cakes en glutenvrije ontbijttaartjes!

7 X ijsjes maken

Vegan Snickers Magnums maken

Vegan magnums

Het maken van Vegan Magnums stond al heel erg lang op mijn lijstje. Ik bestelde Magnumvormpjes en ging aan de slag in de keuken om uiteindelijk verliefd te worden op deze Vegan Snickers Magnums! Glutenvrij, lactosevrij én vegan.

Frambozen perzik ijsjes

frambozen perzik ijsjes

Overheerlijke ijsjes met veel fruit, ze passen helemaal bij de zomer deze frambozen perzik ijsjes oftewel peche melba ijsjes! De klassieke combinatie van perzik, framboos en vanille. Je maakt ze makkelijk en snel met dit recept! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

Gezonde blauwe bessen cheesecake ijsjes

blauwe bessen cheesecake ijsjes

Gezondere blauwe bessen cheesecake ijsjes! Met een romige yoghurtvulling, een frisse blauwe bessen coulis én een super lekkere crumble on top. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. De ijsjes zijn glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!

Stroopwafelijs zonder ijsmachine

Stroopwafel ijs glutenvrij en lactosevrij

Súper romig stroopwafel ijs dat je kan maken zonder ijsmachine. Ik heb voor het jou het recept! Extra lekker met blokjes karamel, ik beloof je dit ijs is een succes bij iedereen! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken.

Lactosevrij vanille roomijs met kersen zonder ijsmachine

lactosevrij vanille roomijs zonder ijsmachine

Met slechts enkele ingrediënten maak je in een handomdraai het lekkerste lactosevrije vanille roomijs met kersen zonder ijsmachine.

TikTok Chocolade yoghurt bites met banaan glutenvrij én vegan

TikTok Chocolade yoghurt bites met banaan glutenvrij én vegan

Wat zijn ze lekker deze Bannofee yoghurt bites! Ideaal om te maken nu het zo warm is. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, ideaal wanneer je zin hebt in iets lekkers maar geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

Pruimenijs met gekarameliseerde walnoten

pruimenijs met gekarameliseerde walnoot

Romig pruimenijs met gekarameliseerde walnoot. Een combinatie die ik in eerste instantie niet zomaar zou verzinnen, maar geloof mij dit ijs krijgt 10 punten! Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

Glutenvrije aardbeien cheesecake ijs zonder ijsmachine!

Glutenvrije aardbeien cheesecake ijs zonder ijsmachine!

Zacht en romig ijs maken zonder ijsmachine lijkt een uitdaging maar het is zeker niet onmogelijk! De combinatie van aardbeien, cheesecake én ijs is te lekker voor woorden. Vandaag deel ik mijn tips én het recept met jou zodat je het recept kan maken én kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt bolletje ijs! Glutenvrij, lactosevrij én plantaardig genieten voor iedereen!

#marikebol

Ga je deze ijsjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 10

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts