No-bake pecan pie koekjes glutenvrij en vegan

No-bake pecan pie koekjes die je maakt zonder oven. Laat je betoveren door de zachte vulling van dadels, kaneel en geroosterde pecannoten omhuld door een laagje crunchy chocolade. Makkelijk om te maken én zo lekker! Glutenvrij, lactosevrij én vegan!
glutenvrije pecan pie koekjes
4.7
(13)

Glutenvrije pecan pie koekjes

Ohh lieve mensen, wat zijn ze lekker deze no-bake pecan pie koekjes! Heel eerlijk, ik was van plan om een taartbodem te maken met geroosterde pecannoten, dadels, kaneel en wat zeezout. Het deeg proefde gewoon naar pecan pie, de taart waar ik vroeger zo dol op was. Het duurde niet lang of deze glutenvrije pecan pie koekjes stonden op tafel! Super makkelijk om te maken en zooo lekker! Ideaal voor de warmere dagen want je hebt er geen oven voor nodig.

Glutenvrije koekjes maken zonder oven

Yes, je hebt het goed gelezen! Deze koeken maak je zonder oven. Ideaal voor de momenten dat je zin hebt in iets lekkers maar geen zin hebt om lang te moeten wachten. Het enige wat je moet doen is de dadels fijn malen met een blender of kleine keukenmachine samen met de geroosterde pecannoten. Hiervan kun je een mooi deegje vormen. Blijft het deegje kruimelig? Voeg dan een lepel koud water toe. Vorm er koeken van en plaats deze even in de diepvries. Je zal zien dat wanneer je ze versierd met chocolade, de chocolade sneller uit zal harden en de koeken mooi stevig blijven. De koeken kun je bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast of je je vriest ze per stuk in. Wanneer je ze in de vriezer bewaard zijn ze het lekkerste wanneer je ze er een half uurtje van tevoren uit haalt. Ik zou zeggen geniet!

Meer glutenvrije koekjes recepten

Ben je dol op koekjes? Dan zijn de glutenvrije havermoutkoekjes, de chocolade koeken met hazelnoten, de Pim’s koekjes, Twix koeken, gevulde koeken of de glutenvrije boterkoek echt iets voor jou!

No-bake pecan pie cookies, glutenvrij en vegan

No-bake pecan pie cookies, glutenvrij en vegan

5 from 5 votes
Recipe by Marike Course: Tussendoor, Koekjes, No-bakeCuisine: glutenvrij, lactosevrij, veganDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

5

servings
Voorbereiding

30

minutes
Wachttijd

30

minutes
Totale tijd

1

hour 

No-bake pecan pie koekjes die je maakt zonder oven. Laat je betoveren door de zachte vulling van dadels, kaneel en geroosterde pecannoten omhuld door een laagje crunchy chocolade. Makkelijk om te maken én zo lekker! Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

ingrediënten

 • 150 g 150 geroosterde pecannoten

 • 10 10 zachte Medjoul dadels- ontpit

 • 1 tl 1 kaneel

 • snufje zeezout

 • Voor de topping:
 • 125 g 125 pure chocolade

 • 2 tl 2 kokosolie

Zo maak je het!

 • Mix alle ingrediënten tot een soepel deeg.
 • Maak 5 a 7 bollen van het deeg en maak er koeken van. Blijft het deeg kruimelig? Voeg een lepel koud water toe en kneed tot mooie koeken. Plaats de koeken even in de vriezer.
 • Smelt de chocolade au bain marie samen met de kokosolie.
 • Doop de koeken één voor één in de chocolade. Laat ze uitharden op een bakpapiertje en versier ze met een pecannoot en grof zeezout. Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de koeken in een afgesloten bakje in de koelkast of vries ze per stuk in!
 • Variatietip! Ook heel erg lekker met geroosterde amandelen, cashewnoten of hazelnoten.
PEcan pie koekjes glutenvrij en vegan

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.7 / 5. Reacties: 13

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Heerlijke koeken! Makkelijk om te maken. Ik had rauwe pecannotenstukjes even in de koekenpan geroosterd, gemengd met fijngemalen dadels, zout en kaneel. Ik heb er 15 kleinere koeken van gevormd, ze zijn best machtig. Ik had geen kokosolie in huis, met alleen gesmolten pure chocolade waren ze ook heerlijk. Bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts