Glutenvrije naan pizza caprese

Zelf glutenvrije pizza naan maken was nog nooit zo makkelijk en zó lekker. Het zijn eigenlijk naan broodjes maar dan rijkelijk belegd als een soort pizza! Ideaal als je zin hebt in iets lekkers maar weinig zin hebt om lang in de keuken te staan. Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!
glutenvrije naan pizza
4.3
(32)

Glutenvrije naan pizza caprese maken

Hét ultieme snelle pizza recept. In plaats van een gewone pizzabodem, gebruik je naanbrood. Ontzettend lekker én het is snel klaar met als resultaat een heerlijke knapperige pizza! Ik eet ze het liefste met mozzarella, pesto en tomaatjes, maar je kan er natuurlijk helemaal jouw eigen draai aan geven! De geur van deze broodjes alleen al, zorgt ervoor dat je gelijk trek krijgt. De glutenvrije naan pizza’s zijn lekker krokant van buiten en ze hebben een fijne bite! Binnen 10 minuten staan ze in de oven én kun je na 20 minuten genieten van versgebakken glutenvrije naan pizza Ideaal om te serveren op een borrelplank, bij een kommetje soep of gewoon wanneer je er trek in hebt.

Geen fan van caprese? Gebruik gerust jouw favoriete toppings, zo maak je de naan pizza die jij het meeste kan waarderen. Even bakken in de oven en voilà!

Naan pizza caprese

Het recept voor glutenvrije naan ken je wellicht al. Dit super fijne recept is ideaal om super snelle glutenvrije naan te maken. Hoe leuk is het dan om hier snelle pizza’s van te maken? Doordat je wat geraspte knoflook en olijfolie toevoegt aan het deeg hebben de pizzabodems super veel smaak. Iedere hap is dan ook een feestje om van te genieten! Kun je niet tegen mozzarella? Gebruik dan een lactosevrije mozzarella of een plantaardige kaas die fijn smelt. Zo kun je ook wanneer je melkvrij moet eten genieten van deze broodjes!

Glutenvrije broodrecepten

Ben je dol op glutenvrije naanpizza? Dan zijn de glutenvrije knoflookbroodjes, glutenvrije kaas-uienbroodjes wellicht iets voor jou of wat dacht je van de glutenvrije focaccia, de glutenvrije linzenbroodjes of de glutenvrije pompoen pizza’s?

Wil jij alles leren over glutenvrij bakken? Dan is mijn programma: ‘Glutenvrij bakken voor iedereen, de basis en meer!’ vast iets voor jou! Schrijf je nu in en je kan gelijk van start gaan! Hoe leuk is dat?!

Naan pizza maken
glutenvrije naan pizza

Glutenvrije naan pizza caprese

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: Lunch, borrelhapje, tussendoorCuisine: glutenvrij, lactosevrij, melkvrij, vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

3

broodjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd:

30

minutes

Hét ultieme snelle pizza recept. In plaats van een gewone pizzabodem, gebruik je naanbrood. Smaakvol en snel klaar, met als resultaat een heerlijk knapperige pizza. Dit recept is voor een pizza caprese, belegd met tomaat, mozzarella en pesto! Super makkelijk om zelf te maken én ook nog eens glutenvrij. Ik laat je zien hoe je deze glutenvrije naan pizza in een handomdraai zelf kan maken. Wedden dat je punten scoort. 😉

ingrediënten

 • 200 g 200 Schär Brot mix OF 110 g glutenvrij havermeel en 90 g tapiocameel + 1/2 tl xanthaangom

 • snuf zout

 • 190 g 190 (plantaardige) kwark

 • 1/2 tl 1/2 baking soda + scheutje citroensap

 • 1 a 2 el 1 a 2 olijfolie

 • 1 1 teentje knoflook-geraspt

 • Voor de topping
 • 1 bol 1 mozzarella (lactosevrij of vegan is ook mogelijk)

 • 2 el 2 groene pesto

 • 5 5 trostomaatjes

 • verse kruiden: basilicum/ rozemarijn/ oregano

 • snuf zout en peper

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
 • Ga onder tussen aan de slag met het maken van de broodjes. Kneed de ingrediënten door elkaar en vorm er met natte handen 3 mooie bollen van en duw deze uit tot ovale of ronde broodjes op de bakplaat. Verdeel wat extra olijfolie over het deeg.
 • Verdeel de mozzarella, stukjes tomaat, pesto, verse kruiden en peper en zout naar eigen smaak over het deeg.
 • Bak ze in 18 a 20 minuten goudbruin in de oven en versier ze nog even met verse basilicum. Eetsmakelijk!

Notities

 • Serveertip! De broodjes zijn het lekkerste wanneer je ze warm serveert. Je kan ze uiteraard later nog een keer opwarmen.
 • Variatietip! Ook heel lekker met tomatensaus en jouw favoriete pizzatoppings!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije naan pizza maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije naan pizza caprese

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 32

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Dag Marike
  Wat een leuk en makkelijk recept!
  Denk jij dat het ook met amandelmeel kan?
  Of een meelsoort met minder koolhydraten?
  Benieuwd naar je reactie.

 2. Echt een heerlijk recept! Alleen werd het bij mij niet helemaal gaar, heb m er vervolgens (een stuk) langer in gedaan maar alsnog werd het niet gaat. Ik had dit laatst ook al met de scones.. enig idee wat het probleem kan zijn? 🙂 Groetjes Christien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts