Blueberry cheesecake ontbijttaartjes, glutenvrij en vegan

Wauw, zijn ze niet prachtig? Deze blueberry cheesecake ontbijttaartjes zij WAANZINNIG lekker. Heel fris met een vleugje citroen, blauwe bessen en een romig laagje cheesecake. Makkelijk om te maken en altijd een succes! Glutenvrij, lactosevrij en vegan!
Blueberry cheesecake ontbijttaartjes
4
(44)

Glutenvrije blauwe bessen cheesecake taartjes maken

De dag beginnen met een glutenvrij ontbijttaartje met blauwe bessen is een feest maar de dag beginnen met een blueberry cheesecake ontbijttaartje is FAN-TAS-TISCH! Deze super smeuïge taartjes zijn makkelijk om te maken, redelijk voedzaam en nét even lekkerder gemaakt door er wat MonChou, stevige kokosyoghurt of (plantaardige) roomkaas aan toe te voegen met blauwe bessen. Ik kan je zeggen, een combinatie om door een ringetje te halen! Super leuk om te maken in het weekend of op ieder ander moment. Je kan ze prima van tevoren maken, waardoor je niet ‘s ochtends vroeg nog in de keuken hoeft te staan. Extra lekker met wanneer je wat citroenrasp door het beslag roert.

Wil je een blauwe bessen cheesecake maken? Dan is dit jouw recept!

Meer glutenvrije ontbijttaartjes

Ontbijttaartjes! Ik zal niet ontkennen dat ze nog niet op mijn website te vinden zijn, ze zijn namelijk zó lekker. De kruidcake ontbijttaartjes, pindakaas ontbijttaartjes, appeltaart ontbijttaartjes, MonChou ontbijttaartjes, carrot cake ontbijttaartjes, frambozen ontbijttaartjes, blauwe bessen ontbijttaartjes én de banaan-chocolade ontbijttaartjes zijn nog steeds favoriet!

Blueberry cheesecake ontbijttaartjes glutenvrij
Blueberry cheesecake ontbijttaartjes

Blueberry cheesecake ontbijttaartjes, glutenvrij en vegan

4 from 13 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Tussendoor, DessertCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

2

taartjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

40

minutes

Super smeuïge blueberry cheesecake ontbijttaartjes! Makkelijk om te maken en ongelofelijk lekker. Een zachte cake met een vleugje citroen en rijkelijk gevuld met blauwe bessen en een beetje cheesecake! Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken.

ingrediënten

 • 55 g 55 glutenvrij havermeel

 • 50 g 50 amandelmeel

 • 40 g 40 ahornsiroop of agavesiroop

 • 100 g 100 (plantaardige) kwark

 • 1 1 ei*

 • 2 tl 2 citroenrasp

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • 1,5 tl 1,5 bakpoeder

 • 2 flinke tl 2 flinke roomkaas (plantaardig), MonChou, ricotta of stevige kokosyoghurt

 • 150 g 150 blauwe bessen (vers of diepvries) + 1 tl arrowroot of maïzena

 • optioneel: amandelschaafsel

 • Wat heb je nodig?
 • mengkom

 • spatel

 • 2 springvormpjes of ovenschaaltjes van 10 cm

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed twee springvormpjes met bakpapier of vet de ovenschaaltjes in.
 • Doe de melen, bakpoeder, zoetmiddel, kwark, ei of eivervanger, vanille en citroenrasp in een mengkom. Spatel tot een egaal beslag. Voeg als laatste een lepel blauwe bessen toe. Proef even of jouw beslag op smaak is.
 • Verwarm de overige blauwe bessen even in een pannetje met een beetje van het sap of water samen met de arrowroot of maïzena totdat het begint in te dikken.
 • Verdeel de roomkaas, MonChou of andere keuze over de taartjes en versier de taartjes met de blauwe bessen coulis. Strooi er eventueel nog wat amandelschaafsel overheen. Bak ze in 30 minuten goudbruin.
 • Versier de taartjes eventueel met wat eetbare bloemen en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! De taartjes blijven zo’n 3 a 4 dagen goed in de koelkast. Je zou ze ook in kunnen vriezen.
 • Geen fan van blauwe bessen? De taartjes zijn ook heel lekker met perzik, abrikozen, kersen, aardbeien of frambozen.
 • Eivrij of vegan? Vervang het ei door 50 g appelmoes of extra kwark en 1 el extra meel.

#ohmypie

Ga je deze blueberry cheesecake ontbijttaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Blueberry cheesecake ontbijttaartjes

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 44

Geef als eerste je mening!

3 comments
  1. Hi Carla,

   Jazeker, verdubbel het recept wanneer je het voor een 20 a 22 cm springvorm wil gebruiken en bak de cake 45 a 50 minuten.

   Lieve groet,
   Marike

 1. Wat een mega cute taartje. Ik had deze al langere tijd op het oog en heb eindelijk de stap gezet om te investeren in 10 cm springvormpjes. Het is een heel makkelijk te volgen recept. Het enige dat ik heb aangepast is dat ik zelfgemaakte bosbessenjam gebruikt heb in plaats van de hele bosbessen met maïzena, en dat beviel prima. De tip voor de geschaafde amandelen maakte het geheel mooi af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts