Vegan en glutenvrije cheesecake met mango en perzik

Wauw, zijn ze niet knap? Deze waanzinnig lekkere mango en perzik cheesecake bites passen helemaal bij de zomer. Wat een feest! De bodem is gemaakt van gedroogde abrikozen en geroosterde hazelnoten gevolgd door een romige baked cheesecake vulling én een fruitige topping van mango en perzik! Glutenvrij én vegan!
Vegan en glutenvrije cheesecake met mango en perzik
4.3
(12)

Vegan en glutenvrije cheesecake bakken

We kennen allemaal de no-bake cheesecakes wel. Ook wel in de volksmond “kwarktaart” genoemd. Als je het over een échte cheescake hebt, dan wordt de vulling gebakken en als basis van de cheesecake wordt een romige kaas gebruikt. Ik heb al meerdere gebakken cheesecakes op mijn website staan, je kan er niet omheen. 😉 Toch wil ik een recept met jullie delen die écht anders is dan anderen. Ik deel de tips met jou zodat jouw cheesecake als een pareltje uit de oven komt zonder te scheuren. Romig, vol van smaak, met een fruitige topping van mango en perzik en met een heerlijke bodem, zo wil je de cheesecake toch echt het liefste zien!

Mango en perzik cheesecake met een frisse bodem van gedroogde abrikozen en hazelnoten

Wat een feest! Het is Internationale cheesecake dag en als echte cheesecake liefhebber deel ik met veel plezier een top recept! Deze vegan en glutenvrije cheesecake heeft een verrassende bodem gemaakt van gedroogde abrikozen, hazelnoten en een snufje zout. De vulling is fenomenaal, gemaakt van plantaardige kwark of kokosyoghurt, .haver fraiche (let wel op of deze glutenvrij is), room en maizena. Door de maizena op te lossen in de (kook) room krijg je geen klontjes én de cheesecake wordt net wat romiger dan wanneer je alleen yoghurt of kwark gebruikt in de vulling. Voor de topping heb ik wat mango en perzik gebruikt, deze combinatie is lekker fris en zoet tegelijk. Heb je nou geen perzik of geen mango? Kies dan één van de twee fruitsoorten, dat is ook hartstikke lekker.

Vegan en glutenvrije cheesecake met mango en perzik

Zo voorkom je scheuren in jouw cheesecake

Een cheesecake die scheurt nadat je hem uit de oven haalt is een veel voorkomend probleem. Omdat ik iets te vaak cheesecake maak weet ik genoeg manieren waarop je deze scheuren kunt voorkomen en de lekkerste én mooiste cheesecakes kan bakken. Hier komen mijn tips!

 • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint.
 • Klop de ingrediënten voor de vulling niet luchtig maar spatel enkel zo vaak als nodig is om de grote klontjes eruit te krijgen. Een te luchtige vulling zorgt ervoor dat de cheesecake in kan zakken.
 • Plaats de cheesecake met cakevorm en al in een waterbad, hierdoor wordt de cheesecake gestoomd. Dat doe je zo! Zet de cheesecake in een ovenschaal of op een bakplaat in de oven. Giet vervolgens een klein laagje kokend water in de ovenschaal. Op deze manier bak je de cheesecake af. De stoom uit het bad zal er tegelijkertijd voor zorgen dat de bovenkant van de cheesecake niet uitdroogt.
 • Laat de cheesecake afkoelen in de oven met de ovendeur op een kiertje (ik doe er vaak een theedoek tussen).

Meer glutenvrije cheesecake recepten

Ben je niet te stoppen na het maken van dit recept? Probeer dan eens de volgende recepten!

Baktips van Marike

De vulling van een gebakken cheesecake kan door de verschillende ingrediënten nog weleens verschillen in dikte. Zorg ervoor dat je stevige kwark/yoghurt gebruikt. Is jouw yoghurt of kwark wat dunner? Voeg dan iets meer maïzena of arrowroot toe om te voorkomen dat jouw vulling niet stevig wordt. Is jouw taart na 45 minuten nog heel erg zacht? Bak hem dan 10 a 15 minuten langer en laat hem langer opstijven in de koelkast.

Vegan en glutenvrije cheesecake met mango en perzik

Vegan en glutenvrije cheesecake met mango en perzik

4 from 3 votes
Recipe by Marike Course: Taart, Cheesecake, Gebak, TraktatieCuisine: Gltuenvrij, Vegan, LactosevrijDifficulty: Makkelijk
Hoevelheid

8

bites
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

45

minutes
Wachttijd:

3

hours 
Totale tijd

4

hours 

5

minutes

Wauw, deze vegan en glutenvrije cheesecake met mango en perzik is waanzinnig goed gelukt. Met een frisse bodem gemaakt van gedroogde abrikozen en hazelnoten en een romige new york cheesecakevulling waar je U tegen zegt! Versier jouw taart met mango en perzik en je kan genieten!

ingrediënten

 • Voor de bodem:
 • 150 g 150 geroosterde hazelnoten/amandelen

 • 150 g 150 gedroogde abrikozen

 • snufje zout

 • optioneel 1 el koud water

 • Voor de vulling:
 • 500 g 500 (plantaardige) kwark

 • 150 g 150 glutenvrije haver fraiche of (plantaardige) crème fraîche

 • 50 a 70 g 50 a 70 ahorn- of agavesiroop

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • rasp van 1/4 citroen

 • 150 ml 150 (plantaardige) kookroom of (plantaardige) slagroom

 • 25 a 30 g 25 a 30 maïzena of arrowroot

 • Voor de topping:
 • 2 2 perziken

 • 100 g 100 mango

 • 1 el 1 maïzena of arrowroot

 • Wat heb je nodig?
 • cakevorm 25 cm

 • mengkom

 • spatel

 • keukenmachine

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 160 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier.
 • Maal de noten fijn samen met de gedroogde abrikozen en het snufje zout. Voeg zo nodig 1 el water toe. Verdeel het kruimelige deeg over de bodem van de bakvorm en duw aan met de bolle kant van een natte koude lepel.
 • Roer de kwark, de haver fraiche, citroen, vanille en het zoetmiddel door elkaar. Los de maïzena op in de room en voeg dit ook toe. De vulling moet zo dik zijn als stevige yoghurt. Is jouw vulling minder stevig? Voeg dan een klein beetje extra maizena of arrowroot toe om te voorkomen dat de cheesecake niet stevig genoeg zal worden. Schenk de vulling over de bodem.
 • Pureer de mango en 1 perzik samen met de maïzena. Verdeel dit over de vulling en swirl er op los met een satéprikker zodat er een kleurrijk patroon ontstaat.
 • Plaats de cakevorm in een waterbad in de oven, dit doe je door een ovenschaal te vullen met een laagje heet water en hier de cheesecake in te plaatsen en bak de cheesecake zo’n 45 a 55 minuten in de oven. Laat de cheesecake afkoelen buiten de oven en zet de cheesecake nog zo’n 3 a 6 uur in de koelkast.
 • Versier de taart met verse perzik, mango en eventueel wat vegan witte chocolade en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de cheesecake afgedekt in de koelkast of vries de taart per stuk in.
 • Variatietip! De vegan en glutenvrije cheesecake is ook heel lekker met bramen, blauwe bessen of frambozen.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije en vegan cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Vegan en glutenvrije cheesecake met mango en perzik

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 12

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Hi! Gisteren dit heerlijke recept gemaakt. De smaak is super, maar het is meer pudding, ik kan de cake niet eens uit de vorm halen want dan valt die uit elkaar. Enig idee wat ik verkeerd kan hebben gedaan? Dank je wel!

  1. Hee Yuki, ah wat vervelend! Heb je maizena of arrowroot gebruikt? Dit zorgt ervoor dat de vulling stevig wordt wanneer deze is afgekoeld. Je zou er iets meer van kunnen gebruiken in het vervolg en anders de taart iets langer bakken.
   Liefs,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts