Muffins met frambozen en limoen, glutenvrij en lactosevrij

Smeuïge glutenvrije muffins met frambozen, een vleugje limoen en een crunchy crumble! Lekker om mee te ontbijten, als traktatie of als verantwoord tussendoortje! Ik zeg, bakkers klaar? Bakken maar!
Muffins met frambozen en limoen, glutenvrij en lactosevrij
3.9
(45)

Glutenvrije muffins met frambozen

Het is hartje zomer en daar horen natuurlijk zomerse recepten bij. Wat dacht je van deze zomerse glutenvrije muffins met frambozen en limoen? Ze staan dan ook echt binnen een half uurtje op tafel en je maakt er 4 of 5 waardoor je er gelijk van kan genieten, uit kan delen en in kan vriezen. Super handig als fris tussendoortje, traktatie of toetje! De muffins zijn gemaakt van amandelmeel en wat tapiocameel of maïzena. Voeg er een klein beetje boter, appelmoes, vanille en frambozen aan toe en je hebt het winnende recept! Om de muffins een frisse smaak te geven heb ik wat limoenrasp toegevoegd. Dit kun je eventueel ook weglaten of je vervangt het voor citroenrasp, net zo lekker.

De lekkerste glutenvrije muffins maak je zo!

Lekkere glutenvrije muffins zijn niet vanzelfsprekend. De muffins uit de supermarkt zijn vaak droog of vallen ze zwaar op de maag. Vandaag deel ik een recept van muffins die zo lekker en smeuïg zijn dat je bijna niet gelooft dat ze glutenvrij zijn! Ik heb een muffinbakvorm gebruikt waar ik de muffinvormpjes in heb gezet. Zo blijven de muffins mooi in vorm en haal je ze makkelijk uit de vormpjes. Door wat droge rijst onder de bakpapiertjes te strooien voorkom je dat de muffinpapiertjes klef of heel nat worden. Droge muffinvormpjes zijn de basis voor de lekkerste glutenvrije muffins. Doe je voordeel met deze tip. 😉

Hoe bewaar je glutenvrije muffins?

Muffins kun je prima een aantal dagen bewaren. Ik bewaar deze glutenvrije muffins in de koelkast, voordat ik ze eet laat ik ze een half uurtje op kamertemperatuur komen óf ik warm ze nog even op. Bedek de muffins wel in de koelkast anders drogen ze uit. Zit er geen vers fruit in de muffins? Dan kun je ze prima in een afgesloten bakje of zakje op het aanrecht bewaren. Wil je er langer van genieten? Vries de muffins dan per stuk in.

Meer glutenvrije muffins

Jaja, ben je op zoek naar meer muffin recepten? Dan zit je hier gebakken! Wat dacht je van de muffins met mango, de glutenvrije chocolade muffins, de pompoen muffins, de frambozen ontbijtmuffins of de blauwe bessen muffins? Allemaal stuk voor stuk overheerlijke recepten waar je het liefste gelijk jouw tanden in zou willen zetten.

Muffins met frambozen en limoen, glutenvrij en lactosevrij
glutenvrije muffins met frambozen en limoen

Glutenvrije muffins met frambozen

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: Cake en brownie, Desserts, Glutenvrij ontbijt, Glutenvrije recepten, muffins, Ontbijttaartjes, TussendoortjesCuisine: ontbijt, tussendoor, traktatieDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

muffins
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

30

minutes

Wauw, met deze muffins scoorde ik 10 punten bij de kids. Ze waren vanaf moment één favoriet. Je begrijpt dan ook vast dat ze de bewaartip niet hebben gehaald. De muffins zijn niet te vet maar toch heel smeuïg én lekker. Een verantwoord glutenvrij tussendoortje, ik teken ervoor!

ingrediënten

 • 125 g 125 amandelmeel

 • 25 g 25 maïzena of arrowroot

 • 2 tl 2 bakpoeder

 • snuf zout

 • 1 1 ei of 50 g appelmoes

 • 2 tl 2 vanille-extract

 • rasp van 1/2 limoen

 • 35 g 35 a 40 g ahornsiroop of erythritol – proef zelf even of je ze zoeter wil hebben

 • 75 a 100 ml 75 a 100 amandelmelk of andere (plantaardige) melk

 • 30 g 30 kokosolie of plantaardige boter- op kamertemperatuur

 • 100 g 100 frambozen- vers of diepvries (bevroren)

 • Voor de topping:
 • optioneel: 4 el glutenvrije granola

 • Wat heb je nodig?
 • siliconen muffinbakvorm

 • 4 a 5 muffinvormpjes

 • 4 a 5 el 4 a 5 rijst

 • ijsbolletjestang (optioneel)

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte. Vet een muffinbakvorm in en strooi rijst over de bodempjes, plaats hier 4 a 5 muffinvormpjes bovenop. Dit zorgt ervoor dat de muffins niet nat worden.
 • Spatel alle ingrediënten, behalve de frambozen en de granola, door elkaar. Roer hier als laatste de frambozen doorheen en verdeel het beslag over de 4 a 5 muffinvormpjes met een ijsbolletjestang. Versier de muffins met de glutenvrije granola en eventueel wat stukjes framboos.
 • Bak de muffins in zo’n 20 a 25 minuten goudbruin. Het kan zijn dat de baktijd wat afwijkt van de aangegeven baktijd. Iedere oven is anders, dat kan de baktijd beïnvloeden. Laat ze even afkoelen. Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de muffins afgedekt in de koelkast. Dan blijven ze zo’n 3 dagen goed.
 • Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik gerust glutenvrij havermeel of bruine rijstmeel.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije muffins met frambozen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Muffins met frambozen en limoen, glutenvrij en lactosevrij

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.9 / 5. Reacties: 45

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts