Gezonde Bounty’s, glutenvrij en vegan

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf Bounty’s kan maken? Met dit recept maak je overheerlijke gezonde Bounty’s met een smeuïge kokosvulling en een knapperig laagje pure chocolade. Glutenvrij en vegan!
Gezonde bounty's maken glutenvrij en vegan
4.1
(20)

Gezonde Bounty’s maken

Een van mijn favoriete candybars is toch wel de Bounty. De zoete kokosvulling en het laagje melkchocolade, daar kun je mij voor wakker maken. Zelf Bounty’s maken is eigenlijk hartstikke makkelijk én je kan zelf bepalen wat je erin stopt. Ideaal! Normaal gesproken bevatten de Bounty’s uit de winkel vooral suiker en wat kokos. Wanneer je ze zelf maakt dan bestaan ze vooral uit kokos én een beetje zoetmiddel. Ze vullen ook beter én ze zijn een ware traktatie! Ik liep heel toevallig tegen de siliconen bakvorm aan van de Action. Met deze bakvorm kun je repen maken. Het duurde niet lang of de vulling van de Bounty’s lag al in de vriezer. Doop ze even in de pure chocolade en je bent al klaar! De bakvorm was maar 1,99 euro. Je kan de bakvorm ook HIER kopen of gebruik een cakevorm van 25 cm en snijd repen met een warm scherp mes.

Glutenvrije en vegan Bounty’s

Zoals je misschien al gezien hebt, heb je maar een paar ingrediënten nodig om zelf Bounty’s te maken. Kokosrasp, pure chocolade, kokosolie en wat kokosmelk, ze zijn allemaal van nature glutenvrij. Als zoetmiddel kun je het beste kiezen voor honing of agavesiroop. Dit zorgt voor een plakkerige vulling, dat heb je nodig. Eet je vegan? Dan is voor jou agavesiroop de beste keuze. Ik had toevallig nog wat chocolade over. Zo zonde om dat laatste beetje weg te gooien. Normaal roer ik er wat rozijnen doorheen en maak ik chocolade rozijnen maar dit keer heb ik de gesmolten chocolade in een boterhamzakje gedaan, het puntje afgeknipt en de chocolade over de Bounty’s heen geswirld. Zie hier het feestelijke resultaat! Het is geen noodzaak, maar heb je chocolade over dan is het leuk om te doen!

Gezonde Bounty’s bewaren

De Bounty’s kun je heel goed bewaren. Er is geen vers fruit in verwerkt, daardoor blijven ze lang goed in de koelkast of in de vriezer. Laat de Bounty op kamertemperatuur komen, dan zijn ze het allerlekkerste.

Meer Bounty recepten

Ben je net als ik dol op Bounty’s, dan is de Bounty taart echt iets voor jou of wat dacht je van de Bounty cups en het Bounty ontbijttaartje? Stuk voor stuk overheerlijke recepten!

Gezonde Bounty's
Zelf Bounty's maken
Bounty s maken

Gezonde Bounty’s, glutenvrij en vegan

5 from 3 votes
Recipe by Marike Course: Dessert, Traktatie, TussendoortjeCuisine: Glutenvrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

stuks
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

30

minutes
Totale tijd

50

minutes

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf Bounty’s kan maken? Met dit recept maak je overheerlijke gezonde Bounty’s met een smeuïge kokosvulling en een knapperig laagje pure chocolade. Glutenvrij en vegan!

ingrediënten

 • 100 g 100 kokosrasp

 • 50 ml 50 kokosmelk

 • 25 g 25 kokosolie-kamertemperatuur, zacht maar niet gesmolten

 • 35 g 35 agavesiroop of honing

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • Voor de topping:
 • 125 g 125 pure chocolade

 • 1 tl 1 kokosolie

 • Wat heb je nodig?
 • mengkom

 • spatel

 • bakpapier

 • siliconen vorm voor repen of cakevorm 25 cm

Zo maak je het!

 • Roer de ingrediënten voor de vulling door elkaar. De kokosvulling moet plakkerig zijn, is dat niet zo dan kun je iets meer kokosmelk of zoetmiddel toevoegen.
 • Verdeel de kokosvulling over de vormpjes of over de bodem van een met bakpapier beklede cakevorm. Duw goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vormpjes of de cakevorm een half uur in de diepvries.
 • Smelt de chocolade au bain marie, voeg eventueel een tl kokosolie toe voor een mooie glans.
 • Haal de Bounty’s voorzichtig uit de siliconenvormpjes of snijd Bounty’s met een warm scherp mes. Dompel ze voorzichtig in de chocolade en laat de Bounty’s met chocolade uitharden op een bakpapiertje. Swirl de overgebleven chocolade eventueel met een boterhamzakje (knip het puntje er vanaf) over de de Bounty’s en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de Bounty’s in de koelkast of in de vriezer.

#ohmypieGa je deze gezonde Bounty’s maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.Ben je op zoek naar meer inspiratie?Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Gezonde bounty's maken glutenvrij en vegan

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.1 / 5. Reacties: 20

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts