Mini kersen kruimeltaartjes, glutenvrij en vegan

Wat zijn ze lekker deze glutenvrije mini kersen kruimeltaartjes. Met een vleugje citroen en vanille, een krokante korst en een frisse kersenvulling. Makkelijk om te maken en altijd een succes! Glutenvrij, lactosevrij én vegan!
Glutenvrije kersen kruimeltaartjes
4.6
(24)

Glutenvrije kersen kruimeltaartjes

Zijn ze niet schattig, deze glutenvrije kersen kruimeltaartjes? Met een krokante bodem, een mini laagje amandelspijs en een frisse kersenvulling. Ideaal om te maken wanneer de kersen in de seizoen zijn maar ook heel lekker met kersen uit de diepvries of uit een pot (ik heb het alvast voor jou getest). Kersen kruimeltaart is één van mijn lievelingstaarten. Met deze mini taartjes hoef je niet uren te wachten totdat de taart klaar is of is afgekoeld om te aan te snijden. Nee, je kan er gelijk van genieten! Wellicht heb je de ingrediënten al in huis. Door ze te bakken in een muffinvorm heb je gelijk hele mooie porties. Je hoeft ze niet te delen én ook niet te snijden, ideaal.

Bakken met kersen

Kersen zijn ideaal zijn echte smaakmakers in de zoete keuken. Van kersen ijs, kersen crumble tot deze heerlijke kersen kruimeltaart, alles is mogelijk! Nu hadden we nog wat verse kersen over en leek het mij leuk om onze gasten te verrassen met kersentaart. Veel tijd had ik niet dus het werden mini taartjes. Met een muffinbakvorm in de aanslag én wat basis ingrediënten zoals amandelmeel en glutenvrij havermeel én kersen ontstond al snel iets lekkers. Je kan ervoor kiezen om de taartjes mét of zonder amandelspijs te maken. Je bakt ze in een muffinbakvorm in de oven, zo heb je gelijk handige porties en hoef je de taartjes niet te delen.

Meer glutenvrije recepten met kersen

Ben je gek op kersen? Maak dan eens de grote kersentaart, cake met kersen, kersen ijs of de kersen kwarktaart!

Glutenvrije kersen kruimeltaartjes
Fotografie: Lislovescooking

Mini kersen kruimeltaartjes, glutenvrij en vegan

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Onbijt, Tussendoor, Traktatie, ToetjeCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

5

taartjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

40

minutes

Overheerlijke mini kersentaartjes met een vleugje citroen en rijkelijk gevuld met een frisse kersen. Wat zijn ze leuk én vooral makkelijk om te maken. Binnen een half uurtje staan ze op tafel. Ze zijn leuk voor bij de thee, als toetje én als traktatie. Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

ingrediënten

 • 100 g 100 glutenvrij havermeel of Koopmans glutenvrij basismeel

 • 75 g 75 amandelmeel

 • 2 tl 2 vanille-extract of poeder

 • 40 g 40 ahornsiroop of agave

 • snufje zout

 • 50 g 50 appelmoes of 1 ei

 • 40 g 40 (plantaardige) boter of kokosolie

 • rasp van 1/3 citroen

 • Voor de kersenvulling:
 • 200 g 200 kersen

 • 1 a 2 tl 1 a 2 kaneel

 • scheutje ahornsiroop of agavesiroop

 • 2 tl 2 maïzena of tapiocameel + scheutje water

 • Optioneel: voor de spijsvulling:
 • 60 g 60 amandelmeel

 • 1 tl 1 arrowroot of maizena

 • 30 g 30 ahornsiroop of agavesiroop

 • Voor de crumble:
 • 1/4 1/4 van het deeg

 • 20 g 20 glutenvrije havermout

 • 10 g 10 amandelschaafsel

 • Wat heb je nodig?
 • Muffinbakvorm

 • Mengkom

 • Spatel

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Vet een muffinbakvorm in en knip reepjes bakpapier om deze 1 per cupje in de bakvorm te doen. Zo krijg je de muffins makkelijk uit de bakvorm.
 • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed tot een soepel deeg. Houd 1/4 van het deeg achter. Maak 5 bolletjes van het deeg en druk ze uit in de muffinvormpjes. Is het deeg nog plakkerig? Leg het dan een half uurtje koud. Is het deeg nog te droog? Voeg dan iets meer zoetmiddel of appelmoes toe.
 • Vind je spijs lekker? Maak dan een spijslaagje door de ingrediënten van het spijs door elkaar heen te roeren, voeg een klein beetje water toe om een soepel spijslaagje te maken. Verdeel dit over de bodempjes van het deeg.
 • Verwarm de ontpitte kersen in een pannetje met een paar lepels water en arrowroot of maïzena. Roer alles goed door elkaar totdat het indikt.
 • Verdeel de kersen over de vormpjes en duw ze een beetje aan met de bolle kant van een lepel. Roer het overige deeg met de havermout en amandelschaafsel door elkaar tot een grove crumble. Verdeel dit over de taartjes.
 • Bak de mini kersentaartjes in zo’n 30 minuten goudbruin, zijn ze nog bleek bak ze dan iets langer. GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de mini taartjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Laat de appeltaartjes op kamertemperatuur komen voordat je ze gaat eten dan zijn ze het lekkerste. Of je warmt ze nog even op in de oven. 😉
 • Variatietip! De taartjes zijn ook heel erg lekker om te maken met perenstukjes of blauwe bessen :).

#marikebol

Ga je deze glutenvrije mini kersen kruimeltaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije kersen kruimeltaartjes

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.6 / 5. Reacties: 24

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts