Glutenvrije en vegan Twix repen

Een brosse bodem gecombineerd met een heerlijke dadel karamellaag en een topping van chocolade met een snufje zeezout. Maak kennis met deze heerlijke glutenvrije en vegan Twix repen. Je maakt ze zelf met slechts een paar ingrediënten. Glutenvrij én vegan!
glutenvrije en vegan Twix repen
4
(16)

Glutenvrije en vegan Twix

Eén van de traktaties waar je mij voor wakker kan maken. De krokante maar ook brosse koekbodem is echt een feestje in combinatie met een laagje karamel en chocolade. Het werd hoog tijd om hier iets mee te doen. Dit keer geen taart, koeken maar heerlijke handzame Twix repen. Het is mij gelukt om er een glutenvrije, lactosevrije en vegan traktatie van te maken. Ik ben benieuwd wat jij ervan zal vinden!

Zo maak je zelf vegan Twix repen

Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig om de lekkere glutenvrije en vegan Twix repen te maken. Met een cakevorm en een steelpannetje kom je als basis al heel ver. Een handige keukenmachine om de dadels mee fijn te malen is ook handig. Zelf gebruik ik DEZE KitchenAid Mini Hakmolen. Je kan er namelijk écht alles meel malen en de machine neemt niet veel ruimte in. De bodem is gemaakt van amandelmeel en deze bakken we kort in de oven. Door er gaatjes in te prikken gaat de bodem niet bol staan tijdens het bakken maar blijft deze wel luchtig en bros. De karamel maken we van dadels, notenpasta en wat kokosmelk. De notenpasta kun je zelf kiezen, net wat jij kan waarderen. Zelf gebruik ik graag gemengde notenpasta of amandelpasta. De hoeveelheid kokosmelk voeg je toe aan de hand van hoe jouw substantie er uit ziet. Blijft het heel stevig en dik? Voeg dan iets meer kokosmelk toe. TIP! Blijf je nou een grove structuur houden? Maak de pasta dan extra fijn met een sterke staafmixer. De chocolade heb ik gecombineerd met kokosmelk, hierdoor kun je heel makkelijk door de repen heen snijden zonder dat de chocolade breekt.

Meer glutenvrije Twix recepten

Ben je dol op Twix? Dan zijn deze recepten echt iets voor jou!

Glutenvrije Twix
glutenvrije en vegan Twix repen

Glutenvrije en vegan Twix repen

Recipe by Marike
5.0 from 1 vote
Course: Tussendoortje, Gebak, TraktatieCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

Repen
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

15

minutes
Wachttijd

1

hour 
Totale tijd

35

minutes

Met een brosse bodem, een zachte dadel karamel en een overheerlijke chocolade laag on top. Met deze waanzinnig lekkere Twix repen scoor je hoe dan ook punten! Glutenvrij, lactosevrij én vegan.

ingrediënten

 • Voor de bodem:
 • 175 g amandelmeel

 • 40 g kokosolie of boter

 • 40 g ahornsiroop

 • 2 tl vanille-extract

 • snufje zout

 • 1 tl bakpoeder

 • Voor de vulling:
 • 200 g zachte dadels- onpit

 • 70 g notenpasta

 • 100 a 150 ml kokosmelk – uit een blikje

 • Voor de topping:
 • 150 g pure chocolade

 • 100 g kokosmelk- uit een blikje

 • Wat heb je nodig?
 • cakevorm 22 a 25 cm

 • mengkom

 • steelpannetje

 • keukenmachine

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Kneed alle ingrediënten voor de bodem tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg een klein scheutje plantaardige melk toe. Is het deeg te nat? Plaats het even in de koelkast. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en duw aan met de bolle kant van een koude natte lepel. Prik gaatjes in het deeg en bak de bodem in zo’n 15 minuten goudbruin.
 • Wel de dadels in heet water. Laat ze uitlekken en maak ze fijn een keukenmachine samen met de overige ingrediënten. Voeg de kokosmelk beetje bij beetje toe totdat je een smeuïge dadel karamel hebt. Verdeel de karamel over de afgekoelde bodem en zet de bakvorm even in de vriezer of in de koelkast.
 • Verwarm de kokosmelk in een pannetje, gebruik geen light kokosmelk, je hebt het vet nodig om de chocolade in op te lossen anders gaat deze schiften. Zet het vuur uit zodra de kokosmelk warm is, laat de kokosmelk niet koken. Los de chocolade al roerende op en schenk de chocolade over de dadel karamel. Versier met wat grof zeetzout en zet de bakvorm in de koelkast of vriezer.
 • Wanneer de chocolade stevig genoeg is kun je er repen of blokjes van snijden met een warm scherp mes. Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Je kan de Twix repen zeker 2 weken bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast of vries ze in per stuk.
 • Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik chufameel extra fijn, dan krijg je dezelfde structuur.
 • Geen fan van pure chocolade? Gebruik gerust melk chocolade.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije Twix repen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Vegan Twix

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 16

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts