Glutenvrije pompoen cream cheese muffins

Super smeuïge pompoen muffins met stukjes pure chocolade én gevuld met cream cheese. Ik zag de muffins in de vitrine van de Starbucks, ze zagen er zo goed uit. Alleen ze zijn niet glutenvrij, dat bracht mij op een idee om ze zelf te maken! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken.
Glutenvrije pompoen cream cheese muffins
3.7
(15)

Pompoen cream cheese muffins van de Starbucks maar dan glutenvrij!

Als er één ding hoog op mijn to bake lijstje staat dan zijn het wel de pompoen cream cheese muffins van de Starbucks. Nu het herfst is staan deze waanzinnig lekkere muffins met een grote elegantie in de vitrines te pronken bij de Starbucks. Hartstikke leuk maar ze zijn niet glutenvrij. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Zonder aarzelen ging ik aan de slag en zie hier het resultaat: overheerlijke smeuïge muffins met een vleugje vanille, specerijen, pompoen én een theelepeltje cream cheese. Ik heb het recept voor jou uitgewerkt zodat je hier ook van kan genieten.

Glutenvrije pompoen muffins maken

Een makkelijk recept, ideaal om te maken wanneer je weinig tijd hebt maar wel wil genieten van iets lekkers. De basis van de muffins is amandelmeel en tapiocameel of maïzena. Leuk om te weten is dat je in plaats van het zetmeel ook arrowroot of aardappelzetmeel. Het amandelmeel zorgt voor smeuïgheid en het zetmeel zorgt voor een goed fundament. De smaak van de specerijen is op z’n best wanneer je kaneel, gember en kardemom combineert. Heb je de laatste twee niet in huis? Laat ze dan weg, dat is niet erg. Ik heb chocolate chips toegevoegd voor een extra bite. Zeg nou zelf, wie is er nou niet dol op chocolade? Ik zou zeggen, lekker aan de bak en geniet van dit fijne recept!

Hoe kun je glutenvrije muffins bewaren?

Deze glutenvrije pompoen muffins zijn het lekkerste wanneer ze net zijn gebakken. Je kan ze het beste afgedekt in de koelkast bewaren. Wil je er later van genieten? Dat kan, ze zijn dan extra lekker wanneer je ze nog even opwarmt. Je kan de muffins ook per stuk invriezen, zo kun je er op elk moment van genieten!

glutenvrije pomoen muffins met cream cheese

Meer glutenvrije recepten met pompoen

Pompoen liefhebbers opgelet! Er staan zoveel lekkere pompoenrecepten op de website, dat kiezen lastig is. Komen ze!

Glutenvrije pompoen cream cheese muffins

5 from 3 votes
Recipe by Marike Course: Tussendoor, Muffins, TraktatieCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

Muffins
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

35

minutes
Totale tijd

50

minutes

Super smeuïge glutenvrije pompoen cream cheese muffins die lijken op de pompoen muffins van de Starbucks! Glutenvrij én ongelofelijk lekker!

ingrediënten

 • 175 g 175 amandelmeel

 • 35 g 35 maïzena of arrowroot

 • snufje zout

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • 60 ml 60 ahorn- of agavesiroop

 • 180 g 180 pompoenpuree

 • 2 2 eieren*

 • 50 a 60 ml 50 a 60 amandelmelk

 • 1 tl 1 kaneel + 1/2 tl gember + 1/2 tl kardemom

 • 60 g 60 chocolate chips

 • 1/2 tl 1/2 baking soda + scheutje citroensap

 • Voor de topping:
 • 6 tl 6 cream cheese (of plantaardige roomkaas bijv. amandel roomkaas)

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder en bovenwarmte. Strooi een klein beetje rijst op de bodempjes van een muffinbakvorm. Zet in elk vormpje een muffinvormpje.
 • Roer alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste de opgeloste baking soda toe. Proef even of je je jouw beslag zoet genoeg vindt. Wanneer het beslag er stug is kun je een klein beetje (plantaardige) melk toevoegen. Schep met een ijsbolletjes tang bolletje beslag en verdeel dit over de bakvormpjes.
 • Verdeel met een lepeltje over iedere muffin een bolletje cream cheese en bak de muffins in zo’n 35 minuten goudbruin. Het kan zijn dat de baktijd moet worden verlengd, dat kan per oven verschillen.
 • Laat de muffins afkoelen buiten de oven én het is tijd om te genieten. Eetsmakelijk!

Notities

 • Variatietips: Je kan de muffins ook maken zonder cream cheese en met geroosterde noten als topping.
 • Bewaren? Bewaar de muffins afgedekt in de koelkast. Ze zijn het lekkerste wanneer je ze nog even opwarmt.
 • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 1 el gebroken lijnzaad + een klein scheutje extra amandelmelk. Blijft het beslag te stevig? Voeg dan een scheutje extra amandelmelk toe en voeg 1 tl bakpoeder toe.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije pompoen muffins maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije pompoen cream cheese muffins

  Wat vind je van dit bericht?

  Gemiddeld 3.7 / 5. Reacties: 15

  Geef als eerste je mening!

  1 comment
  1. Ik heb deze muffins nu al meerdere keren gemaakt, ze zijn gewoon zo ontzettend lekker en ze staan nu weer in de oven gewoon omdat ik nog pompoen in de vriezer had liggen. Maar zag dat nog niemand gereageerd had dus bij deze!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Related Posts