Havermoutkoeken met pompoen, glutenvrij & vegan

Havermoutkoeken met pompoen glutenvrij en vegan
4.8
(63)

Glutenvrije havermoutkoeken met pompoen

Glutenvrije havermoutkoekjes zijn altijd een goed idee. Ze zijn makkelijk om te maken en ze zijn ideaal om mee te nemen voor onderweg. Nu de pompoenen volop verkrijgbaar zijn kon ik het niet laten om een herfstvariant te maken op de havermoutkoeken. Zie hier de glutenvrije havermoutkoeken met pompoen én pumpkin spice kruiden. Kruidig, met een stevige bite én ongelofelijk lekker! Het énige wat je hoeft te doen is de ingrediënten door elkaar heen te spatel en er bollen van te maken. Ik heb hiervoor een ijsbolletjestang gebruikt, hiermee maak je even grote koeken én je handen worden niet vies. Het deeg plakt een beetje, dan is deze oplossing ideaal. Ik heb de koeken wat platter gemaakt door er een stukje bakpapier op te leggen en ze aan te duwen met de bodem van een glas.

Bakken met pompoen

De herfst; vallende blaadjes, het wordt kouder en donker. De perfecte periode om eens wat vaker wat lekkers te maken in de keuken. De seizoensgroenten en fruit zoals pompoen, vijg, appels en peren zijn dan ook niet weg te denken uit onze keuken. Evenals de geur van speculaas en pumpkinspice (een combinatie van specerijen: kaneel, gember, kardemom, peper en kruidnagel). Eerder deelde ik al deze heerlijke pompoenmuffins, pompoen cheesecake, pompoen pizza, pompoen cake met chocolate chips én de pompoen gnocchi. Stuk voor stuk pareltjes!

Havermoutkoeken met pompoen bewaren

De koeken zijn ideaal om wat langer te bewaren. Ik bewaar ze in een afgesloten bakje of weckpot op het aanrecht. Ze blijven zo’n 5 a 7 dagen goed. Vers gebakken zijn ze het allerlekkerste natuurlijk, je kan ze eventueel later altijd nog even opwarmen waardoor ze weer proeven alsof ze net uit de oven komen. Wil je er langer van genieten? Vries de koeken dan in per stuk.

Glutenvrije havermoutkoeken met pompoen

Havermoutkoeken met pompoen, glutenvrij & vegan

Recipe by Marike
3.4 from 103 votes
Course: Glutenvrij, Vegan, LactosevrijCuisine: Ontbijt, Tussendoor, PompoenDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

8

koeken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

30

minutes

Glutenvrije havermoutkoeken met pompoen, ze zijn niet alleen heel makkelijk om te maken maar ze zijn ook nog eens ontzettend voedzaam én heel lekker. Ze passen helemaal bij het seizoen. Voeg er wat pumpkin spice aan toe (specerijen die je terug kan vinden in het recept) én je hebt de allerlekkerste herfst koeken!

ingrediënten

 • 160 g glutenvrije havermout

 • 100 g pompoenpuree

 • 40 g kokosolie of (plantaardige) boter

 • 40 g kokosbloesemsuiker

 • 40 g cranberry’s of rozijnen

 • 35 g pompoenpitten

 • 25 g gebroken lijnzaad + 50 á 60 ml water*

 • snufje zout

 • Optioneel: 2 tl kaneel, 1/2 tl gember, 1/2 tl kardemom

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Laat de gebroken lijnzaad wellen in het lauwwarme water. Doe alle ingrediënten in een mengkom en spatel alles goed door elkaar. Laat het deeg even staan.
 • Vorm met een ijslepel 8 a 10 koeken. Versier ze eventueel met wat pompoenpitten en havermout. Wil je de koeken laten glimmen? Smeer ze in met eigeel of een beetje sojamelk. Bak ze in 15 a 20 minuten goudbruin.
 • Laat ze afkoelen buiten de oven én geniet!

Notities

 • Bewaartip! De koeken blijven zo’n 5 dagen goed in een afgesloten trommel.
 • Variatietip! Je kan de cranberries inruilen voor rozijnen, stukjes abrikoos, dadel of vijg.
 • *Geen fan van gebroken lijnzaad? Je kan dit ook vervangen door 2 kleine eitjes toe te voegen. Laat het water dan ook achterwege.

#marikebol

Ga je deze glutenvrije havermoutkoeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Havermoutkoeken met pompoen glutenvrij en vegan

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 63

Geef als eerste je mening!

9 comments
 1. Mmm, ik vind ze erg smakelijk. Ik heb nog wat gehakte macadamia noten toegevoegd. Dank je wel voor het recept, ik sta altijd versteld van de creativiteit en hoe goed alles lukt 🙂

   1. Yes dat klopt! Zelf gebruik ik dan iets meer pompoen dan de aangegeven hoeveelheid omdat het op één of andere manier minder is in gewicht wanneer het gekookt en gepureerd is.

     1. Super fijn om te lezen! Ik zal de tip erbij zetten. Vaak gebruik ik ook geroosterde pompoen, maar omdat dit soms mensen tegenhoud om aan een recept te beginnen heb ik de andere optie omschreven. Ik zet hem erbij!

      Lieve groet,
      Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts