Glutenvrije Ferrero Rocher bites

Glutenvrije Ferrero Rocher bites die je zelf kan maken zonder oven én met maar 5 ingrediënten. Ik heb het recept voor jou! Makkelijk om te maken en ze staan binnen no-time in de koelkast. 😉
glutenvrije ferrero rocher
3.9
(15)

Ferrero Rocher zelf maken

Ferrero Rocher, voor mij is dit écht jeugdsentiment. De gouden papiertjes vond ik jaren later nog terug. Helaas zijn de Ferrero Rocher bonbons niet glutenvrij, dan zit er maar één ding op: het zelf maken. Laat ik nou een waanzinnig lekker recept ontdekt hebben: De glutenvrije Ferrero Rocher bites! Met een overheerlijke bodem gemaakt van dadels en geroosterde hazelnoten. Een zachte chocoladevulling gemaakt van pompoen (jaja), kokosmelk en pure chocolade én een vleugje zeezout on top. Geloof mij, je waant je heel even in een ware chocolade droom bij het eten van deze lekkernij. Je kan er zeven grote bites van snijden of je snijd er 14 kleintjes van, als comfortabele traktatie.

Zo maak je Ferrero Rocher glutenvrij

Ferrero Rocher is van zichzelf niet glutenvrij, dat is ook de reden dat ik aan de slag ben gegaan in de keuken om zo’n heerlijke traktatie zelf te maken. Door de hazelnoten kort te roosteren in een bakpan of in de oven krijgen ze veel meer smaak dan wanneer je ongebrande en ongezouten hazelnoten gebruikt. Ze behouden de voedingswaarden en er worden hierdoor geen veten uit de frituurpan (die noten meekrijgen als ze worden gebrand) aan toegevoegd, ideaal! De chocoladevulling is heel zacht, dat komt doordat de pompoen en de kokosmelk een zachte structuur geven aan de chocoladevulling. Je proef enkel de chocolade, echt bizar! Wil je de chocolade een extra dimensie geven? Voeg dan wat vanille en eventueel wat kardemom toe. Door de vulling te pureren met een staafmixer wordt deze mooi glad, dat smaakt net wat lekkerder dan wanneer je nog een korreltje proef.

Bakken met hazelnoten en chocolade

Hazelnoten en chocolade, een combinatie om door een ringetje te halen. De chocolade cake met hazelnoten is daar een voorbeeld van, net zoals het ontbijttaartje met geroosterde hazelnoten , Ferrero Rocher koeken én wat dacht je van de Ferrero Rocher taart!

glutenvrije ferrero rocher

Glutenvrije Ferrero Rocher bites

5 from 7 votes
Recipe by Marike Course: Glutenvrij, Vegan, LactosevrijCuisine: Gebak, TussendoorDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

7

Bites
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

3

hours 
Totale tijd

3

hours 

20

minutes

Ferrero Rocher, voor mij is dit écht jeugdsentiment. De gouden papiertjes vond ik jaren later nog terug. Met dit recept maak je heerlijke glutenvrije Ferrero Rocher met slechts 5 ingrediënten! Makkelijk om te maken en ongelofelijk lekker!

ingrediënten

 • Voor de bodem:
 • 10 10 grote Medjoul dadels-ontpit

 • 180 g 180 geroosterde hazelnoten

 • snufje zout

 • Voor de vulling:
 • 100 ml 100 volle kokosmelk (uit een blikje of uit een pakje)

 • 200 g 200 pompoen gepureerd

 • 225 g 225 pure chocolade

 • Optioneel voor de topping:
 • extra geroosterde hazelnoten-grof gehakt

 • Wat heb je nodig?
 • Cakevorm 25 cm

 • Mengkom

 • Spatel

 • Pannetje

Zo maak je het!

 • Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
 • Maal de zachte dadels en geroosterde hazelnoten tot een kruimelig deeg, voeg eventueel 1 el koud water toe. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel.
 • Roer de pompoenpuree en de kokosmelk door elkaar. Smelt de chocolade au bain marie en voeg dit al roerende toe aan de vulling. Pureer de vulling met een staafmixer zodat de chocoladevulling mooi glad zal worden. Proef even of je vulling zoet genoeg vindt, voeg eventueel nog een beetje vanille of zoetmiddel toe.
 • Schenk de chocoladevulling over de bodem en strooi er wat zeezout overheen. Zet de taart in de koelkast voor zo’n 3 uur.
 • Versier de Ferrero Rocher taart met grof gehakte hazelnoten en wat pure chocolade. Snijd bites met een warm scherp mes en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! De Ferrero Rocher bites kun je zeker een week in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Je kan ze eventueel ook invriezen per stuk.
 • Variatietip! Heb je geen geroosterde hazelnoten in huis? Gebruik gerust pecannoten of amandelen. Ook heel lekker!

#marikebol

Ga je deze Ferrero Rocher bites maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije ferrero rocher

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.9 / 5. Reacties: 15

Geef als eerste je mening!

4 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts