Glutenvrije en vegan carrot cake repen

Kruidige carrot cake repen met een crunch van gepofte rijst. e ontstonden spontaan op een regenachtige dinsdag. We kregen bezoek maar ik had maar weinig tijd om iets lekkers te maken. Het werden no-bake repen die er ook nog eens heel kunstig uit zien. Makkelijk om te maken, glutenvrij én vegan.
Glutenvrije carrot cake repen
4.4
(7)

Carrot cake repen maken

Wanneer het herfst is krijg ik zoveel zin om aan de slag met recepten die passen bij het seizoen zoals recepten met pompoen, specerijen en speculaas! Deze carrot cake repen zijn een kruidige maar vooral verrassende traktatie. Ze ontstonden spontaan op een regenachtige dinsdag. We kregen bezoek maar ik had maar weinig tijd om iets lekkers te maken. Het werden no-bake repen die er ook nog eens heel kunstig uit zien. Ze lijken een beetje op de no-bake carrot cake cheesecake, maar toch zijn ze zo eigen én echt anders.

Ingrediënten crunchy carrot cake repen

Wortels: carrot cake zonder wortels is geen carrot cake. Voor degene die er niet bekend mee zijn; maak je niet te druk, je proeft de wortels niet maar ze geven wel een hele fijne structuur.

Dadels: in het recept gebruik ik zachte dadels. Dit kunnen Medjoul dadels zijn maar je kan ook dadels wellen in warm water.

Specerijen: een goede carrot cake staan bekend om z’n specerijen. Wat dacht je van kaneel, kardemom en een vleugje gember. Kruidig, verwarmend én ideaal om jouw carrot cake repen een upgrade mee te geven.

Kokosrasp: kokos mag niet ontbreken. De kokosrasp neemt vocht op en geven tegelijkertijd een subtiele kokossmaak aan de repen.

Geroosterde noten: geroosterde noten geven de carrot cake repen net dat beetje extra. Ik heb voor deze repen pecannoten en walnoten gebruikt. Deze heb ik geroosterd in een droge koekenpan, hierdoor komt de smaak van de noten nog veel meer naar voren dan wanneer je rauwe noten gebruikt.

Gepofte rijst: Gepofte volkoren zilvervliesrijst heeft van zichzelf weinig smaak maar dit is ideaal om mee te bakken of om te gebruiken als topping van jouw yoghurt of ontbijt. In dit recept geven ze de repen een extra bite zonder dat ze gelijk heel zwaar op de maag vallen. Je kan ook rijstwafels gebruiken wel zo makkelijk!

Glutenvrije carrot cake repen

Meer glutenvrije carrot cake recepten

Ben je net zo gek op carrot cake als ik? Dan zijn deze recepten wellicht iets voor jou!

Glutenvrije en vegan carrot cake repen

4 from 3 votes
Recipe by Marike Course: Tussendoor, Gebak, Traktatie, RepenCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan
Hoeveelheid

6

repen
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

1

hour 
Totale tijd

1

hour 

20

minutes

In de herfst is het altijd lekker om te genieten van kruidige recepten. Deze carrot cake repen passen in het perfecte plaatje! Kruidig, crunchy én heel makkelijk om te maken. Lekker met een topping van witte chocolade.

ingrediënten

 • 75 a 100 g 75 a 100 wortels

 • 10 10 zachte dadels- ontpit

 • 45 g 45 kokosrasp

 • 50 g 50 walnoten of pecannoten

 • snufje zout

 • rasp van 1/3 citroen

 • 1/2 tl 1/2 kardemom

 • 1 tl 1 kaneel

 • 1/2 tl 1/2 gember

 • 25 g 25 gepofte rijst of 5 rijstwafels

 • Optioneel: scheutje kokosmelk

 • Voor de topping:
 • 100 g 100 witte chocolade- (vegan)

 • 2 tl 2 kokosolie

 • Optioneel: pistache grof gehakt

 • Wat heb je nodig?
 • cakeblik 25 cm of deze vormpjes voor het maken van repen

 • kleine keukenmachine

 • steelpannetje

Zo maak je het!

 • Mix de wortels, dadels, kokosrasp, specerijen, noten en het zout tot een plakkerige massa. Blijft het erg vast qua structuur voeg dan een klein beetje kokosmelk toe.
 • Kneed vervolgens de gepofte rijst of verkruimelde rijstwafels door het deeg en duw ze uit in de vormpjes of gebruik gewoon een cakeblik en zet ze een half uurtje in de vriezer of koelkast. Je kan er ook voor kiezen om de gepofte rijst of rijstwafels mee te blenden met de overige ingrediënten, het is allebei erg lekker.
 • Verwarm de chocolade au bain marie samen met de kokosolie. Haal de repen uit de vormpjes of snijd de vulling uit het cakeblik in 6 repen met een warm, scherp mes. Dompel de repen in de chocolade en laat ze uitharden op het bakpapier. Strooi er wat grof gehakte pistachenootjes overheen en laat GENIET!

Notities

 • Bewaartip! De repen blijven zo’n 7 dagen goed in een afgesloten bakje in de koelkast of vries de repen per stuk in.
 • Variatietip! In plaats van wortel kun je ook pompoen of zoete aardappel gekookt en gepureerd gebruiken.
 • Blijft de vulling erg droog? Voeg dan een klein scheutje kokosmelk of meer dadels toe.

#marikebol

Ga je deze carrot cake repen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije carrot cake repen

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.4 / 5. Reacties: 7

Geef als eerste je mening!

1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts