Mijn ervaring met de anti-gluten pillen van Little Helpers

Eten buiten de deur, in een restaurant, vrienden of familie. Voor de één heel normaal maar voor mij, en wellicht ook voor jou als je glutenvrij moet eten, soms best wel spannend. Is het eten daadwerkelijk glutenvrij? Hoe groot is de kans op kruisbesmetting? Allemaal vragen die ik mij van tevoren stel.
Mijn ervaring met de anti-gluten pillen van Little Helpers
3.8
(111)

Ik heb iets nieuws ontdekt!

Een paar maanden geleden heb ik iets nieuws ontdekt, anti-gluten pillen van Little Helpers. Laat ik meteen met de deur in huis vallen dat een wonderpil om coeliakie te genezen en weer gewoon gluten te kunnen eten niet bestaat. Toch zijn de Little Helpers wel degelijk kleine helpers. Ze bevatten een spijsverteringsenzym dat gluten afbreekt in de maag, waardoor klachten bij bijvoorbeeld kruisbesmetting kunnen worden voorkomen. Heel eerlijk, ik was van tevoren erg sceptisch. Ze hebben daarom al ik heb ze even in de kast laten liggen omdat ik het ergens ook spannend vond om ze te gebruiken. Totdat ik op vakantie ging. Wat anti-gluten pillen precies zijn én hoe ik het gebruik van de anti-gluten pillen heb ervaren deel ik in dit artikel. Voordat ik mijn eigen ervaring met jou deel is het belangrijk om enige achtergrond informatie mee te krijgen.

Wat zijn anti-gluten pillen?

De anti-gluten pil is niets anders dan een enzym dat gluten afbreekt in de maag. Er zijn meerdere anti-gluten pillen op de markt tegenwoordig met elk een eigen samenstelling. Ik deel vandaag mijn ervaring met Little Helpers. De pillen van Little Helpers bevatten 100% Tolerase® G, een zeer effectief gluten afbrekend enzym, dat in staat is binnen 10 minuten meer dan 86% van de immunogene delen van gluten af te breken, nog voordat ze de maag verlaten en een lichamelijke reactie kunnen veroorzaken. Het goed is om te weten dat het spijsverteringsenzym nóóit ter vervanging dient van een glutenvrij dieet of van een glutenvrije leefstijl. Het is alléén bedoeld om mensen met coeliakie enigszins te behoeden voor de schadelijke gevolgen na het onbedoeld binnen krijgen van gluten ‘in een risicovolle omgeving’. Denk bijvoorbeeld aan als je buiten de deur eet, in een restaurant of op een feestje.

Wat is Tolerase-G?

Tolerase-G is een enzym en staat voor Prolyl EndoPeptidase. Dit enzym wordt gewonnen uit de schimmel ‘Aspergillus Niger’. Op dit moment is dit het enige enzym dat voldoende wetenschappelijke basis heeft om (de schadelijke) bestanddelen van gluten in de maag af te breken. Alleen de werkzame stof Tolerase-G lijkt, op basis van de huidige kennis, aantoonbaar effectief om kleine hoeveelheden schadelijke glutenpeptiden in de maag af te breken, voordat zij de dunne darm bereiken. Hoewel dit erg rooskleurig klinkt, is het belangrijk om te weten dat het om zeer kleine hoeveelheden gluten gaat, bijvoorbeeld bij kruisbesmetting. Het betekent niet dat je bijvoorbeeld een glutenvol broodje, taart, donuts of pizza kunt nemen en dat het enzym alle gluten afbreekt en je geen klachten zult krijgen.

Mijn ervaring met anti-gluten pillen van Little Helpers

Op vakantie zonder buikpijn

Heel eerlijk, ik was van tevoren erg sceptisch om de pillen te gebruiken. Het potje met Little Helpers heeft daardoor best lang in de kast gestaan. Iedere keer wanneer ik de kast opende en het potje zag, dacht ik: “Dat probeer ik later wel”. Niet gek, achteraf gezien is de angst voor pijn, de angst dat het mis gaat en ik veel buikpijn zou kunnen krijgen nog altijd aanwezig. Totdat we met de familie op vakantie gingen. Op vakantie in een groot familiehuis. Ze hebben daarom al ik heb ze even in de kast laten liggen omdat ik het ergens ook spannend vond om ze te gebruiken. Totdat we op vakantie gingen met de hele familie. Met z’n allen in een vakantiehuis, hartstikke gezellig maar wat betreft glutenvrij eten altijd een uitdaging. De kans op kruisbesmetting hoe goed ik ook oplet is reëel. Dat is één van de redenen dat ik er altijd tegenop zie om op vakantie te gaan. Ik zag het potje Little Helpers in de kast staan en besloot het een kans te geven. Ik heb ze iedere maaltijd trouw gebruikt, daarnaast zoals altijd heel secuur gewerkt en opgelet of alles glutenvrij was. Vreemd genoeg heb ik deze vakantie heb ik geen buikpijn gehad. Dat is voor mij uniek. Er is elke vakantie wel een dag (of twee) dat ik met buikpijn op de bank crash of dat zijn de momenten die ik zo vervelend vind. Ik weet niet of het aan de Little Helpers kwam, maar vanaf dat moment gaan de Little Helpers altijd mee wanneer ik buiten de deur eet en ik het eten niet 100% in eigen hand heb.

Met zelfvertrouwen glutenvrij eten buiten de deur

Wanneer ik buiten de deur eet: in een restaurant, bij vrienden of familie. Overleg ik altijd van tevoren wat we eten, of ik iets mee moet nemen, informeer ik of er glutenvrije keuzes zijn en of het restaurant met glutenvrij bekend is. Tegenwoordig neem ik altijd een pilletje van Little Helpers bij het eten. Het geeft mij net dat beetje zelfvertrouwen waardoor de scherpe kantjes van een eventueel onbedoelde kruisbesmetting niet direct grote gevolgen voor mij heeft. Heel eerlijk, dit voelt mij voor mij als een verademing. Hierdoor durf ik het eerder aan om bij anderen te eten en ga ik makkelijker lunchen buiten de deur. Het heeft mij indirect meer vrijheid gegeven, oftewel heb je coeliakie of ben je glutensensitief, dan kan ik het jou zeker aanraden.

Mijn ervaring met anti-gluten pillen

Hoe kun je de anti-gluten pillen van Little Helpers het beste gebruiken?

Omdat het enzym de gluten afbreekt in de maag, moet het enzym tegelijkertijd met het eten in de maag zijn, dus het eten waarvan je denkt dat het misschien toch besmet is met gluten. Je neemt het bij de maaltijd in. Daarnaast werkt het enzym het beste met iets zuurs, zoals sinaasappelsap, cola of citroenlimonade. Je kunt er beter geen melk bij drinken. Wanneer je dit enzym inneemt bij een glutenvrije maaltijd, maar waarbij je toch twijfels hebt over kruisbesmetting, dan kan dit enzym zo’n 85% van de gluten uit de kruisbesmetting afbreken en je daardoor grotendeels beschermen tegen eventuele klachten.

Bestel Little Helpers nu met korting!

Ik kan mij goed voorstellen dat je nu ook benieuwd ben geworden naar de anti-gluten pillen van Little Helpers. Wil jij ze ook graag proberen? Bestel nu jouw eigen Little Helpers met 10% korting!

Met de code: MARIKE10 ontvang jij 10% korting op jouw bestelling. Daarnaast ontvang je een handige verpakking voor onderweg.  

Ga nu naar de website van Little Helpers voor meer informatie en plaats jouw bestelling.Disclaimer: Dit artikel heb ik geheel geschreven vanuit mijn eigen ervaring.  De anti-gluten pil is geen wondermiddel. Of jij ze ook wilt gebruiken of niet, is natuurlijk volledig aan jezelf. Het is alléén bedoeld om mensen met coeliakie of mensen die gluten sensitief zijn enigszins te behoeden voor de schadelijke gevolgen na het onbedoeld binnen krijgen van gluten ‘in een risicovolle omgeving’. Denk bijvoorbeeld aan als je buiten de deur eet, in een restaurant of op een feestje. Het betekent niet dat je met coeliakie of wanneer je glutensensitief bent ineens los kan gaan op glutenvolle producten en dat het enzym alle gluten afbreekt en je geen klachten zult krijgen.

Review anti-gluten pillen Little Helpers

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.8 / 5. Reacties: 111

Geef als eerste je mening!

7 comments
 1. Hoi Marike,
  Het onderstaande stuur ik je ter info:

  Hieronder plaats ik één van de reviews die ik las op de website van Little Helpers.
  In het antwoord staat dat de capsules niet met iets zuurs hoeven te worden ingenomen en dat melk geen invloed heeft op de werking van dit middel.
  Groet,
  Truus

  Zuper Blond
  3 reviews
  NL
  Beoordeeld met 1 van de 5 sterren
  5 aug 2023
  Pas op werkt niet bij glutenvol eten
  Pas op, als je een gluten intolerantie hebt is dit geen vrijbrief om glutenvol te gaan eten. Je wordt er echt ziek van. Het zou alleen kunnen werken bij hele kleine hoeveelheden gluten (zoals bij een kruisbesmetting) dan zou het mogelijk 85% van het hele kleine beetje dat je hebt binnen gekregen ongedaan maken. De pil moet wel gelijktijdig ingenomen worden met het eten en iets zuurs. Anders werkt het niet. Ook als je melkproducten gebruikt werkt het niet. Dus het werkt alleen als je glutenvrij eet… Wat een bedrog zoveel geld uit te geven voor iets wat mogelijk werkt mocht er een heel klein beetje gluten in jouw eten zitten. Mooie reclame maar ik vind het oplichterij, voor het placebo effect zou je ook een paracetamol kunnen nemen. Dat is een stuk voordeliger

  Datum van ervaring: 05 augustus 2023

  Antwoord van Little Helpers

  17 nov 2023
  Hi daar, bedankt voor het delen van je ervaring. Het spijt me te horen dat we niet aan je verwachtingen voldeden. Het is absoluut belangrijk om te benadrukken dat ze geen groen licht zijn om onbeperkt gluten te eten. Ons doel is meer gericht op het verminderen van mogelijke gevolgen bij kleine hoeveelheden gluten, zoals bij kruisbesmetting. We weten ook niet zo goed waarom je denkt dat je het moet eten met iets zuurs want dat is niet het geval, ook melkproducten hebben geen invloed op de werking. Voel je vrij om contact met ons op te nemen!

 2. Dank Marike, bij mij staat het potje ook al lang in de kast en het doosje ongeopend in mijn tas. Ook uit angst. Wij gaan op eerste Kerstdag met 8 personen in een drukke restaurant eten. Ze doen altijd heel goed hun best met mijn gluten en lactose beperkingen maar je weet natuurlijk nooit. Goed personeel vinden is momenteel erg lastig en op drukke tijden zoals Kerst kan veel fout gaan.

 3. Kan ik deze pillen tegelijk innemen met lactase pillen? Ik kan nl. ook niet tegen melk, maar ik weet niet of beide enzymen elkaar in de weg zitten.

 4. Hoi Marike,

  Mijn zoon van 19 jaar heeft psoriasis en bij het eten van gluten krijgt hij hij opvlammingen.
  Zou deze pillen eventueel een oplossing zijn tijdens vakantie of uiteten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts