Glutenvrije gevulde peren in bladerdeeg met vanillesaus

Peren in bladerdeeg, super makkelijk om te maken én het ziet er ook nog eens fantastisch uit! Deze glutenvrije gevulde peren in bladerdeeg met vanillesaus zijn een feestje om te maken tijdens de feestdagen maar ook op ieder ander moment!
Glutenvrije gevulde peren in bladerdeeg met vanillesaus
4.3
(14)

Glutenvrije gevulde peren in bladerdeeg

De combinatie van zachte warme peertjes met een kruidige vulling van pecannoten en pumpkin spice én een krokant laagje bladerdeeg is er één om te onthouden. Super leuk om te maken voor de feestdagen of op elk ander moment. Nu de peren goed verkrijgbaar zijn is het extra leuk om iets makkelijks te maken met peer. Deze glutenvrije gevulde peren in bladerdeeg staan in een handomdraai op tafel. Lekker met een bolletje ijs of met vanillesaus bijvoorbeeld. Heb je een feestje of verzorg jij het toetje tijdens de feestdagen? Maak ze gerust al van te voren dan hoef je ze alleen nog maar even op te warmen. Geloof mij, dit is een toetje waarmee je indruk maakt!

Bakken met glutenvrij bladerdeeg

Bladerdeeg is vaak niet glutenvrij, wanneer je wilt bakken met bladerdeeg is het verstandig om glutenvrij bladerdeeg te kopen. Tegenwoordig verkopen meerdere supermarkten glutenvrij bladerdeeg en ook online is het goed te vinden. Laat het bladerdeeg even ontdooien voordat je ermee werkt. Soms kan het zijn dat glutenvrij bladerdeeg wat droger is wanneer het is ontdooid dan normaal bladerdeeg. Mijn tip: voeg een klein beetje water toe en kneed er weer een deegbal van. Rol deze vervolgens uit tussen twee bakpapiertjes en je hebt een heel fijn bladerdeeg waar je goed mee kan werken. In de glutenvrije Academy deel ik een module over zelf glutenvrij bladerdeeg maken.

Meer recepten met peer

Naast deze gevulde peren in bladerdeeg is ook de glutenvrije perentaart altijd een succes, de peren cheesecake is ook een feest of wat dacht je van de peren ontbijttaartjes die smaken naar kruidkoek!

Glutenvrije gevulde peren in bladerdeeg met vanillesaus
Peren in bladerdeeg glutenvrij
Peren in bladerdeeg glutenvrij

Glutenvrije gevulde peren in bladerdeeg met vanillesaus

Recipe by Marike
5.0 from 1 vote
Course: Kerst, DessertCuisine: Glutenvrij, Vegan, LactosevrijDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

4

peertjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

30

minutes

Heerlijke glutenvrije gevulde peren in bladerdeeg met een romige vanillesaus. Ze zijn het lekkerste wanneer ze nog warm zijn én ze zijn heel makkelijk om te maken. Een ideaal kerstdessert! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken.

ingrediënten

 • 4 a 5 rijpe peren (Doyenné du Comice)

 • 6 plakjes glutenvrij bladerdeeg

 • 50 g geroosterde pecannoten

 • 4 el ahornsiroop of honing

 • 1 tl kaneel + optioneel: 1/4 tl kardemom, 1/4 tl nootmuskaat + 1/4 tl gember

 • Optioneel: 1 eigeel + 20 g amandelschaafsel

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ruime ovenschaal met bakpapier.
 • Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Verwijder het klokhuis aan de onderkant van de peer.
 • Hak de pecannoten grof en roer hier de ahornsiroop, snufje zout en de specerijen doorheen. Vul de peertjes met de pecannoten en duw de vulling goed aan met de bolle kant van een kleine lepel.
 • Snijd 4 a 5 vierkante plakjes uit het bladerdeeg. En zet elke peer op een plakje. Begin onderaan met het inpakken van de peer, drapeer de linten om de peren en druk ze aan. Snijd uit de overgebleven bladerdeeg 4 a 5 perenblaadjes en plak deze met een beetje water op het bladerdeeg naast het steeltje van de peren.
 • Bestrijk het bladerdeeg met de eidooier of sojamelk, strooi er amandelschaafsel overheen en bak de peren in ongeveer 20 a 25 minuten goudbruin.
 • Serveer de taartjes warm, extra lekker met een bolletje vanille ijs of zoals ik het deed met vanille saus: lobbig vanille ijs (doordat ik vergeten was om het ijs in de vriezer te zetten, geloof mij het is heerlijk!).

Notities

 • Serveertip: Serveer de gevulde peertjes warm, dan zijn ze het allerlekkerste.
 • Bewaartip: Je kan de peertjes prima bewaren in de koelkast. Dek ze wel af.

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije gevulde peren in bladerdeeg met vanillesaus

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 14

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts