Glutenvrij en vegan carrot cake bananenbrood

Combineer twee koninklijke recepten: carrot cake en bananenbrood met elkaar en er ontstaat een waanzinnig lekker glutenvrij en vegan carrot cake bananenbrood waar iedereen van mee kan genieten. Súper smeuïg, kruidig én iedere hap is een ware ontdekkingstocht aan smaken en structuren. Enjoy!
Glutenvrij carrot cake bananenbrood
4.3
(60)

Glutenvrij carrot cake bananenbrood

Een lekker glutenvrij bananenbrood is goud waard, je kan er volop mee variëren én juist daardoor verveelt het nooit. Dit glutenvrije en vegan bananenbrood is dan ook mijn best bekeken recept op de website. Tijd voor een smaakvolle variatie want wanneer je bananenbrood en carrot cake met elkaar combineert ontstaat er iets magisch: glutenvrij carrot cake bananenbrood! Super smeuïg, kruidig én rijkelijk gevuld met rozijnen en geroosterde noten met een zachte frosting. Ideaal als makkelijk en voedzaam tussendoortje maar ook heel feestelijk en kleurrijk om uit te delen als een traktatie. Met en zonder topping, oftewel iedereen kan er mee uit de voeten.

Vegan carrot cake bananenbrood

Doordat we geen ei gebruiken is het recept naast glutenvrij ook nog eens helemaal plantaardig. Ik heb meerdere recepten getest en dit recept kwam toch wel als beste naar voren. Het vleugje sinaasappel geeft de cake net dat beetje extra waardoor je gelijk verlangt naar de lente. Ook de kinderen genieten regelmatig van dit recept. Ik heb de cake ingevroren in plakjes, dan hebben we voor elk gewenst moment wat lekkers achter de hand.

Lees hier mijn blog: Glutenvrij bakken zonder eieren!

Glutenvrije en vegan carrot cake recepten

Heb je de carrot cake recepten al gespot? Wat dacht je van de carrot cake ontbijttaartjes, de vegan carrot cake, de carrot cake cookies, glutenvrije carrot cake repen en de no bake carrot cake cheesecake?

Glutenvrij carrot cake bananenbrood
Glutenvrij carrot cake bananenbrood

Glutenvrij carrot cake bananenbrood

Recipe by Marike
4.3 from 16 votes
Course: Cake, Tussendoor, OntbijtCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

plakken
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

55

minutes
Totale tijd

1

hour 

15

minutes

Combineer twee koninklijke recepten: carrot cake en bananenbrood met elkaar en er ontstaat een waanzinnig lekker glutenvrij en vegan carrot cake bananenbrood waar iedereen van mee kan genieten. Súper smeuïg, kruidig én iedere hap is een ware ontdekkingstocht aan smaken en structuren. Enjoy!

ingrediënten

 • 175 g wortels

 • 2 rijpe bananen

 • 200 g glutenvrij havermeel

 • 70 g amandelmeel of hazelnootmeel

 • 1 el kaneel

 • snuf zout

 • optioneel: 1/2 tl kardemom, 1/2 tl gember, 1/4 tl kruidnagel

 • 2 a 3 el kokosbloesemsuiker of ahornsiroop

 • 225 ml amandel- of havermelk (glutenvrij)

 • 60 g rozijnen

 • 50 g geroosterde pecannoten/walnoten

 • 2 tl bakpoeder

 • sap + rasp van 1/2 sinaasappel

 • 1 tl baking soda + scheutje citroensap

 • Voor de topping:
 • 200 g stevige kokosyoghurt of (plantaardige) roomkaas

 • rasp van 1/4 sinaasappel

 • 1 el ahornsiroop

 • Wat heb je nodig?
 • cakevorm 25 cm

 • mengkom

 • spatel

 • rasp

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de cakevorm in en bekleed de cakevorm met bakpapier.
 • Rasp de wortels grof en prak de bananen, doe alle ingrediënten in en een mengkom en voeg als laatste de opgeloste baking soda toe. Roer alles goed door elkaar tot een smeuïg cakebeslag. Is het beslag te vast? Voeg dan iets meer haver of amandelmelk toe.
 • Schenk het beslag in de cakevorm, top de cake met eventueel wat extra nootjes en bak de cake in zo’n 50 a 55 minuten goudbruin.
 • Laat het carrot cake bananenbrood afkoelen buiten de oven maak ondertussen de topping. Roer alle ingrediënten door elkaar en verdeel dit over de cake. Maak het feest compleet met eetbare bloemen en wat geroosterde noten. Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de glutenvrije carrot cake bananenbrood afgedekt in de koelkast. Dan blijft de cake zo’n 4 dagen goed of vries de cake in per plak.
 • Variatietip! Ook heel lekker met cranberries, stukjes dadel en abrikoos.

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrij en vegan carrot cake bananenbrood

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 60

Geef als eerste je mening!

8 comments
 1. Hoi Marike, Gisteren deze “cake” gemaakt. De geuren vd specerijen en de wortel banaan combinatie beloofden veel. Hij kwam ook mooi omhoog in de oven. Na 50 min bleek hij echter nog erg nat van binnen en zakte hij ook wat in. Ik heb hem nog een stuk langer in de oven gezet, helaas zonder succes.
  Wat denk je dat er gebeurd kan zijn?

 2. Hier hetzelfde, smaak is heerlijk met de topping maar te nat van binnen. Wat had ik daaraan kunnen doen? Ik heb geen noten gebruikt, had ik niet in huis.
  Door het natte proeft hij ongaar….. de textuur is niet lekker nu

  1. Hee Nadine wat jammer! Je zou iets minder vocht kunnen gebruiken én de cake wat langer kunnen bakken. Het wil nog weleens per oven verschillen hoe warm de cake wordt gebakken. Met deze tips gaat het zeker lukken! Ik ben benieuwd!

   Lieve groet,
   Marike

 3. Hi Marike, het bananenbrood was de eerste keer heerlijk. De 2e poging is helaas mislukt en smaakte te veel naar baking soda. Waar kun je de baking soda door vervangen?

 4. Precies aan het recept gehouden, maar na 1,5 uur was hij nog steeds niet gaar. Het recept en oven op andere momenten aangepast. Hij blijft nat. Jammer. Soms is een recept gewoon niet voor mij bedoeld ;-) op naar de volgende!

 5. Deze cake is zo lekker! Ik snij hem in plakjes voor in de vriezer en geef mijn dochter het vaak mee naar de opvang! Zo weet ik zeker dat ze een voedzaam tussendoortje heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts