Makkelijke pompoen flatbreads, glutenvrij en vegan

Wauw, is het geen feestje om te zien? Deze glutenvrije pompoen flatbreads zijn een feestje voor iedereen! Makkelijk om te maken én gevuld met een klein beetje gesmolten kaas. Glutenvrij en vegan!
glutenvrije pompoen flatbreads
3.6
(10)

Glutenvrije pompoen flatbreads maken

Zien ze er niet kleurrijk uit deze glutenvrije pompoen flatbreads? Nog beter dan het plaatje doet vermoeden, zijn ze ook nog eens gevuld met een laagje gesmolten kaas. Dit is dan ook al 3 weken mijn lievelings lunch. Om eerlijk te zijn zag de eerste flatbread er niet zo mooi uit als ze hier voor mij op het bordje liggen. Ik had ze van alleen havermeel gemaakt zonder vulling. Ze waren lekker maar niet fantastisch. Dat mocht anders dus besloot ik aan de slag te gaan om het recept te verfijnen. Iedere keer wanneer ik de pompoen flatbreads maakte kwamen ze beter uit de pan. Op dit moment zijn ze niet meer weg te denken uit ons recepten repertoire. Zelfs Loek is enorm fan van deze flatbreads, dat zegt wat want de lat ligt hoog. ;)

Wat zijn flatbreads?

Flatbreads, ook wel in de volksmond platbrood genoemd, is een rond, mals platbrood dat in Midden-Oosterse landen vaak op tafel verschijnt. Flatbread is een ongerezen broodsoort en het deeg bestaat in de basis slechts uit gemalen graan en water. Eventueel kun je er nog kruiden aan toevoegen. Aangezien het vooral wordt gemaakt van tarwemeel, moest ik daar wat aan veranderen. De glutenvrije flatbreads zijn dan ook niet gemaakt van tarwemeel maar van glutenvrij havermeel en tapiocameel of maïzena. Door deze twee triatleten in de glutenvrije keuken te combineren ontstaat een fantastisch team waar je flexibele glutenvrije flatbreads mee kunt maken.

Pompoen flatbreads gevuld met kaas

Oké je wil glutenvrije flatbreads maken maar je denkt, ik mis nog iets. Dan zijn deze overheerlijke flatbreads dé uitkomst. In plaats van yoghurt of kwark heb ik gebruik gemaakt van pompoenpuree, daardoor verstop je ongemerkt ook nog eens groenten in de broodjes én heb ik ze uitgerold met een heel klein beetje kaas zonder dat de broodjes gelijk heel machtig worden. Heel eerlijk, ik vind het geniaal! De sesamzaadjes on top bak je mee waardoor de flatbreads méér smaak hebben en echt een feestje zijn om van te genieten!

Meer glutenvrije broodjes!

Tja, wat zal ik zeggen. Als je deze flatbreads hebt geproefd wil je geen ander recept meer, maar als je denkt: “Dit smaakt naar meer!”, dan zijn de volgende recepten wellicht de volgende keer aan de beurt! ;)

pomoen flatbreads met kaas
Glutenvrije pompoen flatbreads met kaas

Glutenvrije flatbreads met pompoen en kaas

Recipe by Marike
4.9 from 7 votes
Course: Glutenvrij brood, Glutenvrij diner, Glutenvrije lunch, Glutenvrije recepten, Hartig, Wraps
Servings

3

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

300

kcal
Total time

0

minutes

Wauw, zien ze er niet waanzinnig uit?! Deze glutenvrije flatbreads met pompoen en kaas zijn mijn nieuwe liefde. Versgebakken uit de pan het allerlekkerste en zowel met een topping als zo uit de hand een feestje om van te genieten.

ingrediënten

 • 50 glutenvrij havermeel

 • 40 tapiocameel of maïzena

 • 130 a 140 g pompoenpuree

 • snufje zout

 • 3 g psylliumvezels of 2 g psylliumpoeder (dit kun je eventueel weglaten, gebruik dan iets minder pompoenpuree)

 • 40 g kaas- geraspt (plantaardig? Gebruik dan vegan kaas)

 • 2 el sesamzaad

 • Voor de topping:
 • 2 el hummus

 • 1 avocado

 • 5 trostomaatjes

 • snufje zout

 • optioneel: 30 g gerookte amandelen – grof gehakt

Zo maak je het!

 • Doe de melen, evt de psylliumvezels, zout, pompoenpuree en het bakpoeder in een mengkom. Voeg 20 gram geraspte kaas toe. Kneed tot een soepele deegbal.
 • Knip een bakpapiertje in vieren. Verfrommel twee bakpapiertjes tot een prop en houd ze onder de kraan. Knijp ze uit zodat ze makkelijk vormbaar zijn. Vul elk bolletje deeg met de overgebleven kaas door er een klein rondje van te maken, de kaas in het midden te leggen en de zijkanten naar binnen te vouwen.
 • Rol de deegballen één voor één uit tot flatbreads tussen twee bakpapiertjes. Rol ze niet te dun uit. Verwarm ondertussen de bakpan op hoog vuur. Maak de pan een klein beetje vet met olijfolie om aanbakken te voorkomen. Heb je een goede antiaanbakpan dan is dit niet persé nodig.
 • Bestrooi de bovenkant van de flatbreads met sasamzaad voor een extra lekkere smaak.
 • Bak de flatbreads één voor één aan beide kanten goudbruin. Beleg ze evenuteel met de hummus, plakjes avocado, plakjes tomaat en de gerookte amandelen óf eet ze gewoon zo zonder topping! Geniet ervan!

Notities

 • Bewaartip! De flatbreads kun je het beste in een schone theedoek of papierenzak bewaren. Warm zijn de glutenvrije pompoen flatbreads het allerlekkerste.
 • Variatietip: Ook heel lekker met zoete aardappelpuree, Griekse yoghurt of gepureerde gekookte aardappel.

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije pompoen flatbreads

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.6 / 5. Reacties: 10

Geef als eerste je mening!

4 comments
 1. Hoi Marike, ik heb ze net gemaakt… Héérlijk… Maar hoeveel bakpoeder voeg je toe? Heb nu plm halve theelepel gebruikt, maar ik zie 5 niet in je recept terug .

 2. Wat waren ze goddelijk lekker. Ik heb geitenkaas gebruikt maar direct uit de pan eten, je likt je vingers er bij af! Dank voor al je lekkere recepten en enthousiasme!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts