10 x glutenvrije tussendoortjes

Glutenvrije tussendoortjes die je makkelijk kan maken en ook mee kan nemen voor onderweg. Misschien ben je uitgekeken op de koekjes of rijstwafels uit de supermarkt en wil je graag wat anders. Naast fruit, snoeptomaatjes, dadels of abrikoosjes is het natuurlijk hartstikke fijn om een aantal opties te hebben die je zelf makkelijk kan maken én die ook écht lekker zijn. Ik heb mijn favoriete glutenvrije tussendoortjes op een rijtje gezet!
Glutenvrije citroen maanzaadcake
5
(1)

Voedzame glutenvrije tussendoortjes

Sinds ik glutenvrij moet eten, ben ik goed voorbereid en ga ik eigenlijk nooit zonder iets van eten op pad. We hebben altijd wel iets in huis zodat ik nooit misgrijp. In de vriezer, koelkast en in de voorraadkast liggen genoeg tussendoortjes waardoor ik altijd wel kan variëren. Op deze manier zorg ik ervoor dat het voor mijzelf leuk blijft. De tussendoortjes die ik in huis heb zijn voedzaam én lekker, daarna kan ik zonder moeite én met energie weer verder, zo fijn. De glutenvrije tussendoortjes in de supermarkt bevatten vaak veel suiker en verzadigde vetten én ze vullen niet. Moet je glutenvrij eten maar vind je de tussendoortjes vaak saai? Dan is mijn tip voor jou om een aantal fijne tussendoortjes in huis te halen of zelf te bakken. Ik heb mijn favoriete recepten voor jou op een rijtje gezet!

Glutenvrije tussendoortjes om mee te nemen naar school of werk

Naast een bakje fruit kun je natuurlijk ook kiezen voor een bakje komkommer en worteltjes met hummus of kleine tomaatjes. Of wat dacht je van een gekookt eitje, appelstukjes met notenpasta. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zelf bak ik iedere week 2 of 3 tussendoortjes die ik per stuk verpak en invries. Zo zijn de mango muffins momenteel echt favoriet net als de havermoutkoeken met appel, Bounty’s, carrot cake repen én wat dacht je van de heerlijke courgette brood voor de hartige trek? Voor nu staat als eerste op het lijstje de maanzaad citroen cake. Je kan de tussendoortjes zo’n 3 tot 5 dagen bewaren op het aanrecht óf je kan ze dus invriezen per plak of per stuk. Haal ze ‘s ochtends uit de vriezer en je hebt elke (werk)dag wat lekkers! Op deze manier zijn glutenvrije tussendoortjes toch een feestje om naar uit te kijken?:)

10 x glutenvrije tussendoortjes:

Glutenvrije havermoutkoeken met appel en rozijn

Glutenvrije havermoutkoeken met appel

Glutenvrije havermoutkoeken worden hier iedere week gebakken. We hebben al heel wat recepten gemaakt máár dit recept is toch wel favoriet! Crunchy, voedzaam en gewoon ongelofelijk lekker. Maak er kleine of grote koeken van en geniet!

Gezonde bounty's maken glutenvrij en vegan

Gezonde Bounty’s

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf Bounty’s kan maken? Met dit recept maak je overheerlijke gezonde Bounty’s met een smeuïge kokosvulling en een knapperig laagje pure chocolade. Makkelijk om te maken én dus heel handig voor tussendoor.

Glutenvrij courgettebrood met tomaatjes en pistachenootjes

Hartig courgette brood

Een overheerlijk hartig glutenvrij courgettebrood boordevol groentes én op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en lekkere kruiden. Smeuïg, voedzaam én ideaal als hartige snack of bij een lekkere kop soep.

gezonde snickers glutenvrij en vegan

Glutenvrije snickers koeken

Glutenvrije citroen maanzaadcake

Glutenvrije citroen maanzaad cake

Een luchtige glutenvrije citroen maanzaad cake mét een frisse cheesecake swirl. Zó lekker, dat je het niet bij één plakje kan laten kan ik je alvast vertellen. Glutenvrij en vegan te maken!

Glutenvrije carrot cake repen

Glutenvrije carrot cake repen

Kruidige carrot cake repen met een crunch van gepofte rijst. e ontstonden spontaan op een regenachtige dinsdag. We kregen bezoek maar ik had maar weinig tijd om iets lekkers te maken. Het werden no-bake repen die er ook nog eens heel kunstig uit zien. Makkelijk om te maken, glutenvrij én vegan.

TikTok Chocolade yoghurt bites met banaan glutenvrij én vegan

Chocolade yoghurt bites

Wat zijn ze lekker deze Bannofee yoghurt bites! Ideaal om te maken nu het zo warm is. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, ideaal wanneer je zin hebt in iets lekkers maar geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

glutenvrije muffins

Glutenvrije mango muffins

Smeuïge glutenvrije muffins met mango, ze passen helemaal bij het voorjaar! Samen met Vera ging ik aan de slag in de keuken. Het is gelukt, deze glutenvrije muffins zijn ontzettend lekker en zijn ook nog eens een verantwoord tussendoortje! Ik zeg, bakkers klaar? Bakken maar!

Glutenvrije koeken met citroen en frambozen

Glutenvrije frambozen & citroen koeken

Glutenvrije koeken met een vleugje citroen en frambozen. Makkelijk om te maken én zo lekker. Ze zijn een beetje chewy maar hebben toch een bite. De citroen zorgt ervoor dat ze lekker fris zijn én om eerlijk te zijn, zijn ze zowel met als zonder frambozen een feestje op tafel!

glutenvrije bananenbrood koekjes

Bananenbrood koekjes

Bananenbrood is lekker maar deze glutenvrij bananenbrood koekjes zijn next level! Krokant van buiten en chewy van binnen. Extra lekker met stukjes pure chocolade en choco chips! Glutenvrij én vegan!

blauwe bessen cake

Glutenvrije blauwe bessen cake

Een smeuïge gezonde blauwe bessen cake die glutenvrij én lactosevrij te maken is. In een handomdraai tover jij de lekkerste cake op tafel!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts