Glutenvrije groentewraps, makkelijk en snel

Gezonde glutenvrije groentewraps! Zien ze er niet kleurrijk uit? Deze oranje wraps zitten boordevol groentes en ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken. Ze hebben een hartig accent waardoor ze ideaal zijn als lunch, tussendoortje of makkelijke avondmaaltijd! Glutenvrij, lactosevrij en vegan.
glutenvrije groentewraps, gezond makkelijk en snel
4
(24)

Groentewraps gezond?

Je hebt ze vast weleens zien liggen in de supermarkt: groentewraps! Ze hebben een fancy kleurtje en volgens de verpakking zouden de wraps gemaakt zijn van groentes. In werkelijkheid zijn de wraps vooral gemaakt van tarwemeel en een klein beetje groenten. Ze zijn dus sowieso niet glutenvrij. Gezond zijn ze niet persé, daarom dacht ik, dat kan anders! Ik ben aan de slag gegaan in de keuken met een heerlijk recept. Deze wraps bevatten voornamelijk groentes, ze zijn daardoor súper gezond, lekker én glutenvrij. Ideaal om in te zetten als makkelijke lunch of snelle avondmaaltijd. Het kleurtje krijg je cadeau, hoe leuk is dat!

Zelf glutenvrije groentewraps maken

De wraps heb ik gemaakt met een basis van kikkererwtenmeel. Hier kun je namelijk heel makkelijk wraps van maken. Kikkererwtenmeel neemt namelijk veel vocht op. Door er gepureerde geroosterde paprika aan toe te voegen en wortel ontstaat er al snel een heerlijke wrap wanneer je het beslag bakt. Let wel op dat je de wraps pas omkeert wanneer de bovenkant van de wrap redelijk is opgedroogd anders is de wrap kwetsbaar. Zorg ervoor dat de pan écht heet is voordat je gaat bakken en kijk goed of jouw pan wat olie kan gebruiken of niet. Bakt jouw pan snel aan? Gebruik dan een klein beetje olie om de wraps in te bakken. Mijn pan bakt vrijwel nooit aan dus ik heb het niet nodig gehad. Zorg er ook voor dat de pan goed heet is voordat je het beslag verdeelt over de pan anders blijft de wrap ook sneller plakken.

Glutenvrije wraps

Vroeger had ik een haat-liefde-verhouding met glutenvrije wraps, maar sinds ik ze zelf maak koop ik ze nooit meer én zijn ze favoriet hier in huis. Naast de groentewraps, zijn de pompoenwraps, spinazie wraps én wraps van kikkererwtenmeel erg geliefd. Ik ben benieuwd of jij ze al eens hebt geprobeerd?

glutenvrije groentewraps

Glutenvrije groentewraps, makkelijk en snel

3 from 14 votes
Recipe by Marike Course: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganCuisine: Lunch, Wraps, HartigDifficulty: Makkelijk
Hoeveelhei

6

wraps
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

25

minutes

Super lekkere groentewraps gemaakt van kikkererwtenmeel, wortel en geroosterde rode paprika. Ze zijn heel flexibel én ook nog eens heel gezond! In tegenstelling tot de groentewraps uit de supermarkt zijn deze wraps gemaakt van voornamelijk: groente! Daarnaast zijn ze ook nog eens hartstikke lekker. Ik beleg ze graag met tzatziki, avocado, knoflook garnalen en tomaatjes. 🙂

ingrediënten

 • 100 g 100 kikkererwtenmeel

 • 140 ml 140 water of plantaardige melk

 • 100 g 100 gekookte worteltjes

 • 160 g 160 gegrilde rode paprika- vers of uit pot

 • snufje zout

 • Wat heb je nodig?
 • mengkom

 • blender of staafmixer

 • bakpan + spatel

Zo maak je het!

 • Pureer alle ingrediënten met een blender of staafmixer tot een egaal beslag zonder klontjes.
 • Verwarm een bakpan op hoog vuur. Voeg eventueel een klein beetje olie toe zodat de wraps niet blijven plakken.
 • Verdeel 2 lepels beslag in de pan en verspreid het beslag met een lepel zodat er een mooie wrap ontstaat. Bak de wraps zo’n 3 a 4 minuten op middelhoog vuur. De bovenkant van de wrap moet redelijk droog zijn voordat je de wrap met een spatel omkeert. Bak de andere zijde kort.
 • Herhaal dit nog 5 keer totdat alle wraps gebakken zijn. Het kán zijn dat het beslag iets indikt waardoor je een heel klein beetje extra water moet toevoegen om té dikke wraps te voorkomen.
 • Beleg de wraps met jouw favoriete ingrediënten. Ik heb gekozen voor tzatziki, avocado, tomaatjes, knoflookgarnalen en Sriracha maynaise, en geniet!

Notities

 • Bewaartip! De wraps blijven zo’n 3 dagen goed. Warm ze eventueel nog even op in een bakpan zodat ze weer net zo lekker zijn als dat ze voor het eerst uit de pan kwamen.
 • Invriezen:Je kan de wraps ook per stuk invriezen. Plaats een bakpapiertje tussen de wraps om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken.
 • Variatietip! De wraps zijn ook super lekker met spinazie, gegrilde rode of gele paprika.

#marikebol

Ga je deze wraps maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije groentewraps, gezond makkelijk en snel

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 24

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Hoi Marike,
  Bedankt voor je recept! Het ziet er heerlijk uit.
  Een vraagje: zou je in plaats van olie in de pan ook een op maat geknipt bakpapiertje kunnen gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts