Gezonde glutenvrije couscous salade

Een heerlijke glutenvrije zomerse couscous salade, het is mijn favoriete lunch recept maar ook favoriet als makkelijke avondmaaltijd. Súper lekker met tomaatjes, komkommer, (vegan) feta en andere heerlijke smaakmakers! De salade staat binnen 10 minuten op tafel! Glutenvrij én vegan te maken.
gezonde glutenvrije couscous salade
5
(8)

Glutenvrije couscous salade maken

Bakken is echt mijn ding, maar koken vind ik óók heel erg leuk. Thuis koken Loek en ik allebei regelmatig alleen het enige verschil is toch wel dat ik mij nooit aan recepten kan houden en Loek altijd heel punctueel is met ingrediënten. Zo worden en nooit ingrediënten zomaar verwisseld waar ik ze al lang ingeruild had voor iets anders wat we misschien wel in huis zouden hebben. Als het gaat om deze glutenvrije couscous salade dan geef ik hem helemaal gelijk, de ingrediënten zijn zo’n team samen dat ik er niets van zou weglaten. 😉 Als basis heb ik glutenvrije kikkererwten couscous gebruikt. Deze couscous van Smaakt of van Jumbo eigenmerk bijvoorbeeld zijn een prima alternatief voor de glutenvolle couscous. De andere ingrediënten scoor je gewoon in de supermarkt of je hebt je ze misschien al in huis!

Gezonde couscous salade, ideaal om te maken met en voor de kids!

Wanneer het warmer wordt maken we deze glutenvrije couscous salade vrijwel iedere week. Het is ook echt een favoriet bij Cato en bij Vera. Ze weten precies wat er in gaat. Dit keer hebben zij de salade samen gemaakt. Ideaal als lunch of als makkelijke avondmaaltijd. De salade kun je trouwens prima een dag van tevoren maken. Ik neem hem regelmatig mee als makkelijke lunch voor onderweg. De salade is ook nog eens super voedzaam. Niet alleen wij maar ook Vera is er gek op! Door de couscous door warme bouillon te roeren heb je gelijk een smaakvolle basis. De bouillon kun je weglaten maar met is toch het lekkerste.

Couscous bewaren

Bewaar de salade in een afgesloten bakje in de koelkast, dan blijft deze zeker 3 dagen goed. Soms voeg ik ook rucola toe aan de salade maar dit doe ik pas als de salade op mijn bord ligt aangezien rucola nog wel eens de eigenschap heeft om eerder te bederven wanneer het in een salade is verwerkt

gezonde glutenvrije couscous salade
Couscous salade voor kinderen

Gezonde glutenvrije couscous salade

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: Lunch, DinerCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

10

minutes

Een gezonde zomerse couscous salade waar iedereen van mee kan genieten. Cato en Vera zijn er ook dol op en hebben de salade dit keer samen gemaakt. Boordevol groentes en super lekker! Je maakt de salade in zo’n 10 minuten. Glutenvrij en ook heel makkelijk lactosevrij of vegan te maken!

ingrediënten

 • 125 g 125 glutenvrije couscous- ik heb kikkererwten couscous gebruikt

 • 125 g 125 kokend water + 1 groente bouillonblokje

 • 200 g 200 kleine tomaatjes

 • 100 g 100 Kalamata olijven of andere olijven

 • 3/4 3/4 komkommer

 • 100 g 100 (vegan) feta

 • handje rucola

 • 3 el 3 olijfolie + sap van 1/2 citroen

 • citroensap

 • peper en zout naar wens

 • Verse kruiden: tijm, oregano of rozemarijn

Zo maak je het!

 • Los de bouillon op in het kokende water. Schenk dit over de couscous en laat het 5 minuten staan, roer zo nu en dan door elkaar.
 • Halveer de tomaatjes en olijven en snijd de komkommer in stukjes. Voeg deze samen met de verkruimelde feta toe aan de couscous.
 • Snijd de rucola grof en voeg deze toe aan de salade.
 • Hussel alles goed door elkaar en breng de salade op smaak met peper, zout, olijfolie en het sap van de halve citroen.
 • Verdeel nog wat verse kruiden over de salade en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Je kan de salade zo’n 3 dagen afgesloten in een bakje in de koelkast bewaren.
 • Geen fan van glutenvrije couscous? Je kan ook prima rijst gebruiken of quinoa.
 • Koolhydraatarm? Gebruik bloemkoolrijst! Deze hoef je niet te koken maar kun je zo gebruiken.
 • Lactosevrij of vegan? Gebruik vegan feta i.p.v. gewone feta, ook erg lekker!

#ohmypie

Ga je deze gezonde glutenvrije couscous salade maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

gezonde glutenvrije couscous salade

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 8

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts