Glutenvrije bietenwraps, makkelijk en snel

Glutenvrije bietenwraps! Zien ze er niet gezellig uit? Met deze roze gekleurde wraps op tafel schuift spontaan iedereen aan. Ze zijn gemaakt van , jawel, rode biet en glutenvrij havermeel. Beleg ze met jouw favoriete toppins en geniet!
glutenvrije bietenwraps
4.9
(27)

Rode bietenwraps gezond?

Je hebt ze vast weleens zien liggen in de supermarkt: bietenwraps! Ze zijn mooi roze gekleurd en als je de verpakking moet geloven zijn ze voornamelijk gemaakt van rode biet. In werkelijkheid zijn de wraps vooral gemaakt van tarwemeel en een klein beetje groenten. Ze zijn dus sowieso niet glutenvrij. Gezond zijn ze niet persé, daarom dacht ik, dat kan anders! Eerder deelde ik al de heerlijke glutenvrije gezonde groentewraps, wraps van kikkererwtenmeel, spizaiewraps én pompoen flatbreads. Ik ben aan de slag gegaan in de keuken met een nieuw heerlijk recept. Deze wraps bevatten voornamelijk rode biet, ze zijn daardoor súper gezond, lekker én glutenvrij. Ideaal om in te zetten als makkelijke lunch of snelle avondmaaltijd. Het kleurtje krijg je cadeau, hoe leuk is dat!

Zelf glutenvrije rode bietenwraps maken

De wraps heb ik gemaakt met een basis van glutenvrij havermeel. Hier kun je namelijk heel makkelijk wraps van maken. Havermeel neemt namelijk veel vocht op. Door er gepureerde biet aan toe te voegen ontstaat er al snel een heerlijke wrap wanneer je het beslag bakt. Let wel op dat je de wraps pas omkeert wanneer de bovenkant van de wrap redelijk is opgedroogd anders is de wrap kwetsbaar. Zorg ervoor dat de pan écht heet is voordat je gaat bakken en kijk goed of jouw pan wat olie kan gebruiken of niet. Bakt jouw pan snel aan? Gebruik dan een klein beetje olie om de wraps in te bakken. Mijn pan bakt vrijwel nooit aan dus ik heb het niet nodig gehad. Zorg er ook voor dat de pan goed heet is voordat je het beslag verdeelt over de pan anders blijft de wrap ook sneller plakken.

EHBPW: Eerste Hulp Bij Plakkende Wraps

Voor iedereen die nu denkt: “Marik, jij hebt makkelijk praten. Bij mij wil het niet lukken.” Speciaal voor jou ben ik aan de slag gegaan om te experimenteren met wraps die letterlijk iedereen lukken; zelfs de buurman met twee linker bakhanden. Voeg eens een theelepel (lees 2 a 3 gram) psylliumvezels toe aan het beslag. Je zal zien, de wraps worden sneller gaar, het beslag/ de ongebakken wraps zijn minder kwetsbaar doordat ze meer flexibiliteit hebben én ze blijven nog langer goed. Psylliumvezels zijn echt een musthave in de keuken, in mijn nieuwe boek deel ik daar ALLES over. Zet jezelf dus echt even op de wachtlijst, want de pre-order gaat bijna van start (met hele toffe extra’s). Wanneer je psylliumvezels toevoegt moet je dus ook iets meer vocht toevoegen. De vezels hebben even tijd nodig om het vocht op te nemen, laat daarom het beslag even staan zodat je kan zien of er meer vocht aan toegevoegd moet worden of niet. Kun je de wraps ook zonder psylliumvezels bakken? Jazeker, net zo goed. Het is dus echt alleen een hulpmiddel om het jou makkelijker te maken. Daarnaast maak je de wraps vezelrijk door psylliumvezels toe te voegen. Win-win!

glutenvrije bietenwraps
Recept bietenwraps maken

Waar kun je nog meer op letten bij het bakken van glutenvrije wraps:

 • Vet de pan een klein beetje in voordat je begint met bakken.
 • Verwarm de pan voor op hoog vuur en bak ze op middelhoogvuur wanneer de pan écht goed heet is.
 • Het beslag mag niet te dik zijn, iets dikker als een pannenkoekenbeslag. Tussentijds mag je er iets meer vocht aan toevoegen omdat het beslag in kan dikken.
 • Draai de wrap pas om als de bovenkant redelijk is opgedroogd. Zet het vuur wat lager om aanbranden te voorkomen.
 • Bewaar de wraps in een schone theedoek, zo drogen ze niet uit.

Glutenvrije wraps

Vroeger had ik een haat-liefde-verhouding met glutenvrije wraps, maar sinds ik ze zelf maak koop ik ze nooit meer én zijn ze favoriet hier in huis. Naast de groentewraps, zijn de pompoenwraps, spinazie wraps én wraps van kikkererwtenmeel erg geliefd. Ik ben benieuwd of jij ze al eens hebt geprobeerd?

gezonde glutenvrije bietenwraps recept
glutenvrije bietenwraps

Glutenvrije bietenwraps met maar vier ingrediënten

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganCuisine: Lunch, Wraps, HartigDifficulty: Makkelijk
Hoeveelhei

6

wraps
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

25

minutes

Zien ze er niet fancy uit? Deze glutenvrije rode bietenwraps kosten geen 6 euro en ze staan in een handomdraai op tafel. Je maakt ze met een aantal ingrediëten én iedereen kan ze maken. Deze glutenvrije bietenwraps zijn echt een feestje om te maken! Ze zijn heel flexibel én ook nog eens heel gezond! In tegenstelling tot de bietenwraps uit de supermarkt zijn deze wraps gemaakt van voornamelijk: rode biet! Ik beleg ze graag met cream cheese, bladsla, avocado, gebakken halloumi en tomaatjes.

ingrediënten

 • 230 g 230 gekookte rode biet

 • 225 ml 225 water of plantaardige melk

 • 150 g 150 glutenvrij havermeel of sorghummeel

 • optioneel: 1 tl psylliumvezels of 1/2 tl psylliumpoeder

 • snufje zout

 • Wat heb je nodig?
 • mengkom

 • blender of staafmixer

 • bakpan + spatel

Zo maak je het!

 • Pureer alle ingrediënten met een blender of staafmixer tot een egaal beslag zonder klontjes.
 • Voeg je psyllium toe? Laat het beslag even staan om te zien hoe dik het uiteindelijk wordt. Zie je dat het beslag wel heel stevig is? Voeg dan wat meer plantaardige drink of water toe.
 • Verwarm een bakpan op hoog vuur. Voeg eventueel een klein beetje olie toe zodat de wraps niet blijven plakken.
 • Verdeel 2 lepels beslag in de pan en verspreid het beslag met een lepel zodat er een mooie wrap ontstaat. Bak de wraps zo’n 3 a 4 minuten op middelhoog vuur. De bovenkant van de wrap moet redelijk droog zijn voordat je de wrap met een spatel omkeert. Bak de andere zijde kort.
 • Herhaal dit nog 6 keer totdat alle wraps gebakken zijn. Het kán zijn dat het beslag iets indikt waardoor je een klein beetje extra water of plantaardige drink moet toevoegen om té dikke wraps te voorkomen.
 • Beleg de wraps met jouw favoriete ingrediënten. Ik heb gekozen voor cream cheese, bladsla, gebakken halloumi, tomaatjes, avocado en Sriracha maynaise, en geniet!

Notities

 • Bewaartip! De wraps blijven zo’n 3 dagen goed. Warm ze eventueel nog even op in een bakpan zodat ze weer net zo lekker zijn als dat ze voor het eerst uit de pan kwamen.
 • Invriezen:Je kan de wraps ook per stuk invriezen. Plaats een bakpapiertje tussen de wraps om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken.
 • Variatietip! De wraps zijn ook super lekker met spinazie, wortel of met doperwten te maken.

#marikebol

Ga je deze glutenvrije bietenwraps maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije bietenwraps

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.9 / 5. Reacties: 27

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts