Glutenvrije springrolls met crunchy tofu

Ik hou zó van springrolls én deze zijn mijn favoriet! Heel eerlijk, tot voorkort at ik geen tofu, maar door tofu op deze manier te bereiden is het écht een feestje! De springrolls zitten bomvol groentes, rijpe nectarine of perzik én stukjes krokante tofu.
glutenvrije springrolls met crunchy tofu
4.8
(5)

Glutenvrije springrolls maken

Heb je ze weleens gemaakt? Deze verse springrolls worden gemaakt van rijstpapier: gezond en snel te maken. Het allerfijnste aan springrolls vind ik toch wel dat je er volop mee kan variëren waardoor de smaak altijd anders is. Kies zelf jouw favoriete groentes, snijd ze in reepjes of stukjes en combineer dit met een lekkere smaakmaker zoals in dit geval crunchy tofu. Je zou ook kunnen kiezen voor knoflookgarnalen, (plantaardige) kipstukjes of tempeh. Crunchy tofu? Geloof mij, dit is ontzettend lekker. Eerder gaf ik niets om tofu maar door tofu op deze manier te bereiden is het ineens een feest om plantaardig te eten!

Hoe maak je tofu lekker?

Er zijn twee belangrijke tips die ik jou kan meegeven. Als eerste is het heel belangrijk om stevige tofu te gebruiken, deze laat je goed uitlekken. Dep de tofu daarna goed droog, leg er eventueel iets zwaars op (niet te zwaar natuurlijk) zodat het vocht goed kan worden opgenomen. Snijd de tofu in repen en wentel de tofu door maïzena. Bak de tofu goudbruin in een bakpan met een beetje olie en voeg daarna de marinade toe. De marinade bestaat uit smaakmakers, in dit geval heb ik gekozen voor oester-, chilisaus, geraspte knoflook en sesamolie. Dit bak ik even mee in de pan en daarna bak ik de tofureepjes nog even in de oven zodat de tofu écht krokant kan worden. Een airfryer zou ook prima volstaan. De tofu kun je vervolgens overal in verwerken. Ik zou zeggen, probeer het eens!

Glutenvrije springrolls oprollen

Wanneer je alle componenten voor de vulling klaar hebt liggen kun je de springrolls opbouwen. Wel de rijstvel één voor één kort in lauwwarm water totdat het velletje flexibeler is. Leg de rijstvel op een bord en plaats in het midden de ingrediënten. Tip van mij: maak de springroll niet te vol, dan kun je hem niet oprollen. Rol de springroll op door beide uiteinden strak naar binnen te vouwen. Rol de springroll vervolgens strak op. Herhaal deze stappen met de overige springrolls. Dip de springrolls in jouw favoriete sausje en geniet!

glutenvrije springrolls maken
glutenvrije springrolls met crunchy tofu

Glutenvrije springrolls met crunchy tofu

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: lunch, dinner, tussendoorCuisine: glutenvrij, lactosevrij, veganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

springrolls
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

50

minutes

Ik hou zó van springrolls én deze zijn mijn favoriet! Heel eerlijk, tot voorkort at ik geen tofu, maar door tofu op deze manier te bereiden is het écht een feestje! De springrolls zitten bomvol groentes, rijpe nectarine of perzik én stukjes krokante tofu.

ingrediënten

 • Voor de tofu:
 • 400 g 400 stevige tofu

 • 2 el 2 maïzena

 • 3 el 3 Megachef oestersaus

 • 3 el 3 Megachef chillisaus

 • 1 1 teentje knoflook

 • 3 el 3 sesamolie

 • Voor de springrolls:
 • 10 10 rijstvellen

 • 2 el 2 sesamzaadjes + evt eetbare bloemen

 • 1 1 avocado

 • 1 1 rode paprika

 • 50 g 50 wortelrasp

 • 1/4 1/4 rode kool- grof gesneden

 • handje bladsla

 • 3/4 3/4 komkommer

 • 3 3 rijpe nectarines of perziken

Zo maak je het!

 • Laat de tofu goed uitlekken en dep de tof voorzichtig droog met een schone theedoek of papier. Leg er eventueel iets op dat zwaarder is zodat het vocht goed kan worden opgenomen.
 • Snijd de tofu in repen en wentel de reepjes door de maïzena. Verwarm een bakpan op hoog vuur met wat (sesam)olie en bak de reepjes goudbruin.
 • Maak ondertussen de marinade door de chili- en oestersaus door elkaar te roeren, de geraspte knoflook en de sesamolie toe te voegen. Schenk de marinade bij de tofu en bak de reepjes nog 5 minuten in de marinade op laag vuur.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed of ovenschaal met bakpapier.
 • Leg de tofu reepjes hier op en bak ze nog zo’n 25 minuten in de oven totdat ze lekker krokant zijn.
 • Snijd jouw favoriete groentes in reepjes. Wel een rijstvel even in lauwwarm water totdat deze flexibeler is.
 • Leg het rijstvel op een bord en verdeel hier de sesamzaadjes, tofu en de groentes overheen. Rol de springroll op door eerst de onderkant en bovenkant strak naar binnen te vouwen en vervolgens de springrol op te rollen. Herhaal deze stappen met de overige rijstvellen.
 • Dip de springrolls in de chili- of oestersaus en geniet!

Notities

 • Bewaartip: Je kan de springrolls zo’n 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Versgemaakt zijn ze natuurlijk het allerlekkerste.
 • Variatietip: In plaats van tofu kun je gebruik maken van kipstukjes of tempé.

#marikebol

Ga je deze glutenvrije springrolls maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije springrolls met crunchy tofu

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Megachef.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 5

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts