Gezondere perzik- passievruchten curd maken

Perzik en passievrucht samengevoegd in een fantastisch lekkere perzik-passievruchten cud! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken én het is ook nog eens een stuk gezonder dan een standaard lemon curd uit de winkel. Tipje, voeg het eens toe aan die overheerlijke glutenvrije perzik cake. :)
perzik passievruchten curd
4.2
(49)

Gezondere perzik- passievruchten curd

Lemon curd, ik heb er een zwak voor. Ik slaap er nog net niet mee onder mijn hoofdkussen. In theorie doe ik het liefste overal een lepeltje lemon curd doorheen (het is je wellicht al opgevallen. ;)). Van zelfgebakken scones, vijgen taartje met lemon curd, blauwe bessen cake met lemon curd tot een verrassende gezondere passievruchten curd, die hoog bij mijn favorieten staat. Alleen de lemon curd uit de winkel is vooral gevuld met suiker. Dat kan anders dacht ik, dus ging ik aan de slag met deze gezondere perzik-passievruchten curd. Meer perzik en passievrucht, minder suiker en minder boter. Het resultaat is verrassend goed! Je kan de curd zeven waardoor je niet of nauwelijks pitjes in de perzik- passievruchten curd terug zal vinden.

Zelf perzik- passievruchten curd maken

Eigenlijk is het heel makkelijk. Helemaal wanneer je de curd au bain marie maakt (daarmee bedoel ik niet rechtstreeks in een pan op het vuur, maar in een bakje in een pannetje met water). Hierdoor zal de perzik passievruchten curd minder snel klonteren en mooi egaal worden. Dat is precies wat je wil! Je kan de curd vervolgens in een schone pot bewaren in de koelkast. Zo kun je er er op elk gewenst moment van genieten! Alhoewel bij ons thuis de bodem van het potje perzik passievruchten curd al snel in zicht is. ;) Mijn baktip voor jou! Verdeel deze perzik passie curd over het beslag van de glutenvrije perzik cake.

glutenvrije perzik cake
gezondere perzik-passievruchten curd

Gezondere passievruchten curd zelf maken

Recipe by Marike
4.0 from 1 vote
Course: Tussendoor, BelegCuisine: Glutenvrij, LactosevrijDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

1

potje
Voorbereiding

15

minutes
Totale tijd

15

minutes

Perzik-passievruchten curd! Fris, romig én zoet tegelijk. Super lekker en kan letterlijk overal mee gegeten worden. Taart, cake, toetjes, ijs of een topping? Genieten geblazen voor iedereen!

ingrediënten

 • 20 g passievruchten- het vruchtvlees

 • 50 g perzik- gepureerd

 • rasp van 1 (bio) citroen

 • 3 eieren

 • 6 el honing of agavesiroop- ben je een zoetekauw? Voeg gerust iets meer toe.

 • 45 g (plantaardige) boter of kokosolie

Zo maak je het!

 • Verwarm een pannetje met water op het vuur, hang hier een schaaltje in zodat je de lemon curd au bain marie kunt maken.
 • Klop de eieren los in het pannetje, voeg de perzik, passievrucht, de rasp en de honing of ahornsiroop toe. Roer alles goed door elkaar met een siliconen spatel of met een garde. Blijf net zo lang roeren totdat de curd in begint te dikken. Dit duurt zo’n 5 a 10 minuten. Blijf goed roeren om roerei te voorkomen.
 • Haal het bakje van het vuur en roer de boter of kokosolie door de perzik- passievruchten curd. Ben je geen fan van pitjes? Zeef de curd dan even.
 • Schenk de perzik-passievruchten curd in een schone glazen pot en dek het af met een folie (op de passievruchten curd) om velvorming te vorkomen. Laat dit helemaal afkoelen voordat je de gezondere perzik-passievruchten curd in de koelkast zet. Lekker als versiering op een taart!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar het potje afgedekt in de koelkast dan blijft de passievruchten curd zo’n 2 weken goed.

#ohmypie

Ga je deze gezondere perzik-passievruchten curd maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

perzik passie curd

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 49

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Vond het een beetje lastig met de eieren die van jouw ziet er wat glaziger uit de mijne lijkt echt op een soort gele pudding , had hem 3x overgemaakt ( kan je ook ipv een heel ei eierdooiers gebruiken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts