Glutenvrije perzik cake

Wanneer de perziken volop in het seizoen zijn is dit het recept wat je eens gemaakt moet hebben. Fris, zoet, smeuïg en bovenal ongelofelijk lekker. Met deze glutenvrije perzik cake scoor je altijd punten!
glutenvrije perzik cake
4.6
(25)

Glutenvrije Perzik cake

Nu de perziken volop in het seizoen zijn is het toch wel een feest om hier iets lekkers mee te maken. Perzik is een steenfruit, vanwege de harde pit die in de kern te vinden is. Onder steenfruit verstaan we ook nectarines en pruimen. Wanneer ze zacht aanvoelen zijn ze vaak goed. Het vruchtvlees kleurt dan mooi geel, de perziken zijn dan het lekkerste. Voor deze cake heb ik dan ook de perziken een paar dagen laten rijpen in de vensterbank. Uiteindelijk kon er er een heerlijke cake mee maken. Deze glutenvrije perzik cake is dan ook een goede binnenkomer. Een super smeuïge gezondere cake met vooral veel perzik, voor de liefhebbers een vleugje perzik-passie curd én een fantastisch lekkere kruimellaag! Je hoeft alleen maar te roeren, te pureren en de cake te bakken in de oven. Dit kun jij ook!

Ben je benieuwd naar meer van deze overheerlijke cake, taart en brood recepten? Bestel dan mijn nieuwste boek: Écht lekker glutenvrij!

Perzik cake met perzik-passievruchten curd

Als basis voor de cake heb ik amandelmeel en glutenvrij havermeel of volkoren rijstmeel gebruikt. In plaats van boter toe te voegen maken we de cake lekker smeuïg met gepureerde perzik. Je kan hiervoor verse perzik gebruiken, maar ook perzik uit de diepvries of op eigen sap uit een blik werkt ook hartstikke goed. De cake brengen we op smaak met vanille en citroenrasp. Ik gebruik hiervoor de rasp van een bio-citroen. Proef even of de cake voor jou op smaak is, zo niet? Voeg dan wat extra zoetmiddel toe. Ik heb ahornsiroop gebruikt dit geeft mijn baksels een heerlijke smaak. Heb je dit niet in huis? Gebruik dan gerust agavesiroop of honing. Eet je koolhydraatarm? Vervang het zoetmiddel dan door Erythritol en vervang de perzik in het beslag door kwark.

Zelf gezondere perzik-passievruchten curd maken

Oelala! Klinkt het niet als muziek in de oren? Het is eigenlijk een lemon curd maar dan heb ik daar passievrucht én perzik aan toegevoegd. Zacht, niet te zoet maar enorm fris en fruitig. Ideaal om toe te voegen als extra smaakmaker aan jouw baksels, ijs, taart en toetjes. Hier kun je lezen hoe je de perzik- passievruchten curd zelf maakt. Ben je meer fan van lemon curd? Dan kun je dit natuurlijk ook gebruiken!

Hoe kun je de glutenvrije perzik cake bewaren?

Je hebt de cake gebakken maar je wil graag nog een puntje (of twee) bewaren voor later. Dat kan natuurlijk gewoon! Doordat er verse ingrediënten in de cake zijn verwerkt is het het beste om de cake afgedekt in de koelkast te bewaren. Laat de cake op kamertemperatuur komen en geniet er lekker van! Je kan de cake zo’n 5 dagen in de koelkast bewaren, ik heb het getest, de cake was zelfs na 5 dagen SUPER lekker! Of vries de cake per punt in.

Bakken met perzik

Ben je net zo dol op perzik als ik ben? Dan vallen deze recepten vast ook in de smaak! De glutenvrije clafoutis met perzik, glutenvrije perzik cheesecake, frosé met perzik, Solero toetjes en de glutenvrije perzik kruimelcake met speculaaskruimels.

glutenvrije perzik cake
glutenvrije perzik cake
perzik passie curd

Glutenvrije perzik cake

Recipe by Marike
0.0 from 0 votes
Course: Cake, Tussendoor, GebakCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

8

servings
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Nu de perziken volop in het seizoen zijn mag een heerlijke frisse perzik cake natuurlijk niet ontbreken. Een super smeuïge glutenvrije cake met een overheerlijke kruimellaag. Dé cake waar je elk moment van de dag van kan genieten.

ingrediënten

 • 130 g amandelmeel of hazelnootmeel

 • 85 g glutenvrij havermeel, volkoren rijstmeel of glutenvrij basismeel

 • snufje zout

 • 200 g perzik, gepureerd- vers, op sap uit blik of diepvries

 • 2 eieren*

 • 2 a 3 el ahornsiroop of honing

 • 1 tl vanille-extract

 • rasp van 1/2 bio citroen

 • optioneel 2 el perzik-passie curd OF lemon curd

 • 1 tl baking soda + scheutje citroensap

 • Voor de perzikvulling:
 • 2 g rijpe perziken

 • 1 tl maïzena

 • Voor de crumble:
 • 50 g glutenvrij havermeel

 • 30 g kokosbloesemsuiker

 • 35 g (plantaardige) boter

 • 25 g amandelschaafsel of grof gehakte noten

 • Wat heb je nodig?
 • Mengkom

 • Spatel

 • Springvorm 18 cm

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 165 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
 • Doe alle ingrediënten voor cake (behalve de perzik-passie curd) in een mengkom en voeg als laatste de opgeloste baking soda toe. Spatel alles goed door elkaar tot een smeuïg beslag. Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel hier de perzik-passie curd overheen.
 • Snijd de perziken in plakjes, wentel ze door de maizena of strooi de maizena met een zeefje over de plakjes perzik. Verdeel de perzik over het beslag.
 • Roer de crumble los en strooi dit over de cake. Bak de cake in zo’n 45 a 50 minuten goudbruin. Is de cake nog erg zacht? Bak hem dan iets langer, elke oven is anders waardoor de baktijd nog weleens kan verschillen.
 • Laat de cake helemaal afkoelen én GENIET!

Notities

 • Bewaartip! De cake kun je prima zo’n 3 a 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Invriezen per punt is ook mogelijk.
 • Variatietip! Ook heel lekker met mango of frambozen.
 • *Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad + 6 el water. Voeg een tl bakpoeder extra toe en bak de cake zo’n 5 a 10 min langer.

#marikebol

Ga je deze perzik cake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije perzik cake

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.6 / 5. Reacties: 25

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts