No-bake pistache koekjes glutenvrij en vegan

No-bake pistache koekjes! Met een basis van geroosterde pistache- en hazelnoten. Gevuld met een klein beetje pistachepasta en bedekt met een laagje wiltte chocolade. Match made in heaven! De koeken maak je zonder oven, daardoor zijn ze ideaal om te maken in de zomer of wanneer je geen oven in de buurt hebt. Eetsmakelijk!
No-bake pistache koekjes
4.6
(20)

Glutenvrije pistache koekjes

Ohh lieve mensen, wat zijn ze lekker deze no-bake pistache koekjes! Zeker wanneer je snel iets lekkers wil maken en weinig tijd hebt om in de keuken te staan. Super makkelijk om te maken en zooo lekker! Ideaal voor de warmere dagen want je hebt er geen oven voor nodig. Pistache is de trend van dit moment. Ook al ren ik nooit zo hard achter trends aan, in dit recept is pistache perfect! Je kan de pistachepasta zelf maken of je kan het tegenwoordig heel makkelijk online bestellen. De koekjes zijn vooral heel lekker wanneer je de noten kort roostert in een koekenpan of in de oven.

Pistachepasta maken

Pistache kun je het beste in een grotere verpakking op de markt, bij de toko of online kopen, dan is het goedkoper da wanneer je de nootjes in de supermarkt koopt per 100 gram. De pistachepasta maak je heel makkelijk door 200 g geroosterde en gepelde pistachenootjes te malen tot een smeuïge pasta (dit kost even tijd, met een keukenmachine), voeg hier een paar eetlepels olijfolie aan toe en wat zoetmiddel, snufje zout en vanille. Goed blenden en roeren. Het potje kun je 2 q 3 weken in de koelkast bewaren.

Glutenvrije koekjes maken zonder oven

Yes, je hebt het goed gelezen! Deze koeken maak je zonder oven. Ideaal voor de momenten dat je zin hebt in iets lekkers maar geen zin hebt om lang te moeten wachten. Het enige wat je moet doen is de dadels fijn malen met een blender of kleine keukenmachine samen met de geroosterde noten. Hiervan kun je een mooi deegje vormen. Blijft het deegje kruimelig? Voeg dan een lepel koud water toe. Vorm er koeken van en plaats deze even in de diepvries. Je zal zien dat wanneer je ze versierd met chocolade, de chocolade sneller uit zal harden en de koeken mooi stevig blijven. De koeken kun je bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast of je je vriest ze per stuk in. Wanneer je ze in de vriezer bewaard zijn ze het lekkerste wanneer je ze er een half uurtje van tevoren uit haalt. Ik zou zeggen geniet!

Meer glutenvrije koekjes recepten

Ben je dol op koekjes? Dan zijn de glutenvrije havermoutkoekjes, de chocolade koeken met hazelnoten, de Pim’s koekjes, Twix koeken, gevulde koeken of de glutenvrije boterkoek echt iets voor jou!

No-bake pistache koekjes
No-bake pistache koekjes
No-bake pistache koekjes

Bram komt altijd even kijken als ik aan het filmen en fotograferen ben. Hij weet heel goed dat er iets te halen valt.

No-bake pistache koekjes, glutenvrij en vegan

Recipe by Marike
0.0 from 0 votes
Course: Tussendoor, Koekjes, No-bakeCuisine: glutenvrij, lactosevrij, veganDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

5

servings
Voorbereiding

30

minutes
Wachttijd

30

minutes
Totale tijd

1

hour 

No-bake pistache koekjes. Met een basis van geroosterde pistache- en hazelnoten en dadels. Extra lekker met een theelepeltje pistachepasta in de kern en bedekt met een laagje witte chocolade. Ongelofelijk lekker én een feest voor iedereen! Glutenvrij en vegan.

ingrediënten

 • 80 g gepelde en geroosterde pistachenootjes

 • 70 g geroosterde hazelnoten of macadamia

 • 10 zachte Medjoul dadels- ontpit

 • optioneel: 1 el pistachepasta

 • snufje zeezout

 • Voor de vulling:
 • optioneel: 1/2 tl pistachepasta per koek

 • Voor de topping:
 • 150 g (plantaardige) witte chocolade

 • 1 tl kokosolie

Zo maak je het!

 • Mix alle ingrediënten tot een soepel deeg.
 • Maak 5 a 7 bollen van het deeg en maak er koeken van. Duw in elke koek een klein kuiltje in het midden en verdeel hier eventueel een theelepel pistachpasta overheen. Blijft het deeg kruimelig? Voeg een lepel koud water toe en kneed tot mooie koeken. Plaats de koeken even in de vriezer.
 • Smelt de chocolade au bain marie samen met de kokosolie.
 • Doop de koeken één voor één in de chocolade. Laat ze uitharden op een bakpapiertje en versier ze wat grof gehakte pistachenootjes en grof zeezout. Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de koeken in een afgesloten bakje in de koelkast of vries ze per stuk in!
 • Variatietip! Ook heel erg lekker met geroosterde amandelen, cashewnoten of hazelnoten.
No-bake pistache koekjes

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.6 / 5. Reacties: 20

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts