Persoonlijk | Over Marike Bol van Oh My Pie!

Marike bol | het gezicht achter oh my pie!

Ik ben Marike Bol een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van bouwjaar ‘88!

Tot op voor kort, was ik naast mijn blog uitingen op marikebol.com, in het dagelijkse leven leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs. Je weet wel met die vrolijke, spontane, rondspringende en puberende koters. In mijn vrije tijd bak ik er graag op los. Oh, nu ben ik nog één ding vergeten te vertellen;

ik heb een levenspartner met de naam coeliakie.

De wat? Dit is een auto-immuunziekte waardoor ik geen gluten kan verdragen. Ik word direct heel ziek na het eten van gluten. Ja, ‘coeliakie’ noemen die mannen en vrouwen in witte jassen dat. Het zet mijn leven sinds een aantal jaren redelijk op z’n kop, maar… het heeft mij ook veel gebracht.

Door mijn positieve levenshouding, het glas is niet half leeg maar half vol, ben ik absoluut niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik maak iedere dag van mijn last een feestje!

Zoektocht over een glutenvrij pad

Met mijn gezondheidsproblemen, waaronder glutenintolerantie, liep ik tegen de bekende reguliere medische muur op. Herken jij dat ook? Ik zocht naar wat ik, wat mijn lichaam nodig heeft en kan verdragen.

De studie orthomoleculaire voeding bracht mij bij het bakken van taarten, in alle uitvoeringen, louter gemaakt van natuurproducten. Het hielp! Ik stond al etende op met taart en ging ermee naar bed.

Voeding was mijn medicijn geworden

-met als bijvangst vele glimlachmomentjes als de taart was gelukt. Door mijn voorliefde voor het spelen met taal en dagelijkse ervaringen op school ontsproot er al snel bij elk baksel ook een verhaal. Daar komen ook die pakkende titels voor elk baksel vandaan. Dat varieert van ‘Kleurrijke Kruimelkoning!’ tot ‘Spijsie Peren Slinger!

“Wie schrijft blijft”…

Als taartentovenares en woordensmid deel ik met veel plezier recepten en artikelen op mijn website en bak ik taarten met passie.

Februari 2017 is mijn eerste boek uitgekomen ‘Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje!’ Een boek, de tweede druk verscheen in mei 2017, totaal verschillend van andere bakboeken. De waar gebeurde verhalen bij de recepten zijn echter voor mij de bekende kers op de taart. Ze laten jou al lezende, bakkende en proevende zien wie ik echt ben. Dat kan door alle recepten in dit boek voor ontbijtfeestjes, tussendoortjes, hartige geluksmomentjes en natuurlijk taarten in vele natuurlijke variaties uit de oven te toveren en tot de laatste kruimel te verorberen!

Zo legde ik de (bak)basis voor ‘Oh My Pie!’. Website en Facebookpagina waren geboren en op Instagram deel ik wat er mij aan recepten creatief te binnen schiet. Zo met mijn eten mogen omgaan, geeft mij zo’n boost.

Elk nadeel heb zijn voordeel, zei Johan Cruijff ooit.

Maak dus elke glutenvrije dag tot een echt feestje met een recept van Oh My Pie!

www.marikebol.com | www.instagram.com/oh.my.pie | www.facebook.com/ohhmypie