Basisrecept: Glutenvrij wit zuurdesembrood

Over mij

Hi, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Mijn naam is Marike en ik woon in een dorp dichtbij de kust samen met mijn vriend en onze dochters Vera & Cato en ons zoontje Bram. Ik ben auteur van het boek ‘Oh My Pie’ en het boek ‘Bakken zonder Tarwe’. Daarnaast ben ik ondernemer op het gebied van glutenvrij bakken, receptontwikkelaar, food fotograaf en heb ik de Marike Bol Academy opgericht!

Mijn doel is om iedereen te laten zien dat glutenvrij eten niet saai hoeft te zijn. Dagelijks inspireer ik heel veel mensen op mijn social media met mijn kleurrijke glutenvrije recepten en laat ik zien dat je er zelf een feestje van kan maken. Wekelijks deel ik de lekkerste glutenvrije recepten, baktips, persoonlijke blogs én nieuwtjes op mijn website.

Laat je inspireren op de site en ik ben benieuwd wat voor lekkers je gaat maken!

Hoe het bij mij ooit begon

Ik kwam er zo’n 10 jaar geleden achter dat ik niet goed op gluten reageerde en kreeg de diagnose coeliakie. De wat? Dit is een auto-immuunziekte waardoor ik geen gluten kan verdragen. Ik word direct heel ziek na het eten van gluten. Ja, ‘coeliakie’ noemen die mannen en vrouwen in witte jassen dat. Het zet mijn leven sinds een aantal jaren redelijk op z’n kop, maar… het heeft mij ook veel gebracht.

Door mijn positieve levenshouding, het glas is niet half leeg maar half vol, ben ik absoluut niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik maak iedere dag van mijn last een feestje!

Zoektocht over een glutenvrij pad

Met mijn gezondheidsproblemen, waaronder glutenintolerantie, liep ik tegen de bekende reguliere medische muur op. Herken jij dat ook? Ik zocht naar wat ik, wat mijn lichaam nodig heeft en kan verdragen.

De studie orthomoleculaire voeding bracht mij bij het bakken van taarten, in alle uitvoeringen, louter gemaakt van natuurproducten. Het hielp! Ik stond al etende op met taart en ging ermee naar bed.

Voeding was mijn medicijn geworden…

De combinatie van goed slapen, minder stress, goed voor mijzelf zorgen en te durven experimenteren in de keuken gaven mij ongelofelijk veel energie. De lichamelijke klachten verdwenen en ik had geen buikpijn meer. Voeding was mijn medicijn geworden. Glutenvrij brood, cakes, ontbijttaartjes en gezonde koeken, ik maak ze nu heel makkelijk zelf. En jij kan dit ook! Ik help jou graag om van jouw leven een glutenvrij feestje te maken.